استعلام بدهی مالیاتی و ممنوع الخروجی از درگاه ملی خدمات الکترونیک

به گزارش ناق، تهران (پانا) - معاون فناوری های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به راه اندازی درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی، گفت امکان استعلام بدهی مالیاتی و ممنوع الخروجی به وسیله این درگاه ملی فراهم است.

استعلام بدهی مالیاتی و ممنوع الخروجی از درگاه ملی خدمات الکترونیک

به گزارش سازمان امور مالیاتی کشور هادی خانی اظهار داشت: با الکترونیکی شدن تمامی خدمات مالیاتی، ارتباط مودیان با ادارات مالیاتی به کمترین میزان کاهش می یابد و به تبع این امر، فساد اداری و هزینه های وصول مالیات نیز به شدت تقلیل پیدا می نماید.

وی تاکید نمود: نظام مالیاتی کشور در آستانه تبدیل شدن به یک نظام مالیاتی مدرن است که مالیات هوشمند(I. TAX) اصلی ترین مشخصه آن به شمار می رود.

معاون فناوری های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور بیان داشت: بسترسازی تسهیل، تسریع و توسعه خدمات الکترونیک به ذینفعان سازمان، ارائه اطلاعات مورد احتیاج مؤدیان مالیاتی و عموم مردم از سوابق پرونده های مالیاتی، یکپارچه سازی اطلاعات مؤدیان در یک درگاه واحد، کاهش مراجعات حضوری مردم به سازمان، افزایش رضایت مندی مودیان وکاهش مصرف کاغذ از مهمترین اهداف اجرای این پروژه ملی به شمار می رود.

خانی یادآور شد: این درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی به نشانی My.tax.gov.ir و با شعار هر ایرانی یک مودی، آماده خدمات رسانی به مودیان مالیاتی است.

وی توضیح داد: به وسیله این پنجره واحد الکترونیک، حدود 25 خدمت مالیاتی به عموم شهروندان و مودیان بطور متمرکز و به صورت الکترونیک ارایه می گردد. از جمله این خدمات می توان به مشاهده پرونده های مالیاتی در بخش مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده، کارتابل ابلاغ الکترونیک، ارایه اظهارنامه های مالیاتی، برطرف تعهدات ارزی و ... اشاره نمود. همچنین سایر اقداماتی که شهروندان برای انجام آن احتیاجمند مراجعه حضوری به ادارات مالیاتی یا سایر مراجع بودند، از جمله پرداخت قبوض مالیاتی، دریافت گواهی نقل و انتقال موضوع ماده 187 قانون مالیات های مستقیم، استعلام ممنوع الخروجی، استعلام بدهی مالیاتی، استعلام مالیات خریداران سکه و ... نیز به وسیله این درگاه ملی قابل ارایه به مردم است.

خانی با بیان اینکه این پنجره واحد روز به روز تکامل یافته و خدمات مطلوبتری را به صورت الکترونیک به مودیان ارایه خواهد نمود، گفت: از جمله خدمات در دست طراحی می توان به مشاهده فرآیندهای رسیدگی و قطعیت، درخواست بخگرددگی جرائم، درخواست تقسیط بدهی مالیاتی، درخواست ثبت و پیگیری اعتراض، ارسال اظهارنامه های مشاغل و مستغلات استیجاری و ارث، اعلام عدم فعالیت/تعطیلی/ آغاز به کار و یا تغییر کاربری، درخواست استرداد، درخواست برطرف محدودیت تبصره 4 ماده 186 ق. م. م، درخواست ارسال اظهارنامه به بورس، درخواست تمکین برگه های مالیاتی و مشاهده مالیات تکلیفی پزشکان اشاره نمود که در آینده، این خدمات به شکل موثری به مودیان ارایه خواهد شد.

یکی از مهمترین دستاوردهای دولت در سال های اخیر، هوشمندسازی نظام مالیاتی بوده که مهمترین پیامد آن، تحقق 97 درصدی درآمدهای مالیاتی سال 97، تحقق 102 درصدی درآمدهای مالیاتی سال 98 و همچنین تحقق حدود 100 درصدی درآمدهای پیش بینی شده هفت ماهه نخست سال 99 بوده است.

هوشمندسازی در راستای اجرای طرح جامع مالیاتی واقع شده است. طرح جامع مالیاتی در سال 83 و بر اساس برنامه سوم توسعه توسط دولت وقت تدوین و گام های ابتدایی اجرای آن نیز برداشته شد. با تغییر دولت در سال 1384 و بر سر کار آمدن دولت های نهم و دهم تا سال 1389 اجرای طرح مذکور متوقف شد.

در دولت تدبیر و امید اجرای این طرح با هدف افزایش درآمدهای مالیاتی، بهبود ملموس در نظام مالیاتی به وسیله افزایش سرعت، سهولت و شفافیت مالیاتی و افزایش رضایت مودیان مالیاتی اجرا شده است.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 30 خرداد 1400 بروزرسانی: 30 خرداد 1400 گردآورنده: nagh.ir شناسه مطلب: 1616

به "استعلام بدهی مالیاتی و ممنوع الخروجی از درگاه ملی خدمات الکترونیک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استعلام بدهی مالیاتی و ممنوع الخروجی از درگاه ملی خدمات الکترونیک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید