قبل از سونوگرافی کبد چه بخوریم؟ آیا باید ناشتا بود؟

به گزارش ناق، انجام سونوگرافی کبد برای بیماران سوالات زیادی ایجاد می نماید ازجمله اینکه قبل از سونوگرافی کبد چه بخوریم؟ آیا برای سونوگرافی کبد باید ناشتا بود؟ سونوگرافی یکی از روش ها برای تشخیص بیماری در ناحیه شکمی است. تصاویر از اندام های شکم با امواج صوتی (نه با اشعه ایکس) گرفته می گردد. در درجه اول، سونوگرافی معین می نماید که آیا در کیسه صفرا سنگ وجود دارد یا مجاری (لوله ها) در کبد یا پانکراس شما بزرگ شده است.

قبل از سونوگرافی کبد چه بخوریم؟ آیا باید ناشتا بود؟

در این مقاله از بلاگ خبرنگاران نکات مهم قبل و بعد از سونوگرافی کبد را توضیح می دهیم و به تمامی سوالات شما پاسخ خواهیم داد.

سونوگرافی کبد

سونوگرافی کبد بسیار مهم است، زیرا جریان خون کبد را در داخل پورتال و رگ های کبدی آنالیز می نماید. رگ های کبدی قبل از تخلیه از کبد به قلب می روند. بنابراین نقش حیاتی در بدن دارند و همین مورد نشان می دهد آنالیز و معاینه آنها به چه مقدار مهم است.

کسانی که از سیروز، هپاتیت و سایر بیماری های کبدی رنج می برند، یا آزمایش های خونی دریافت نموده اند که نشان دهنده افزایش آنزیم های خاص در داخل اندام است، باید سونوگرافی کبد انجام دهند. این آزمایش به پزشکان اجازه می دهد تا عملکرد بافت کبد را آزمایش نمایند.

چرا سونوگرافی شکم تجویز می گردد؟

ممکن است از درد سمت راست، سوء هاضمه، حالت تهوع یا استفراغ احساس ناراحتی کنید. در این حالت پزشک احتمالاً سونوگرافی شکم را تجویز کند. بعلاوه به جز سونوگرافی، آزمایش خون نیز توصیه می گردد. زیرا آزمایش خون اجرا شده در طول معاینه فیزیکی معمول نشان می دهد که عملکرد کبد شما در چه حالتی است.

قبل از سونوگرافی کبد چه بخوریم؟

شما نمی توانید 8 تا 10 ساعت قبل از آزمایش چیزی بخورید یا بنوشید. اگر غذا بخورید، کیسه صفرا و مجاری برای یاری به هضم غذا خالی می شوند و در طول آزمایش به راحتی دیده نمی شوند. اگر آزمایش شما در صبح برنامه ریزی شده است، پیشنهاد می کنیم بعد از نیمه شب و شب قبل از معین وقت آزمایش چیزی نخورید. داروها را ممکن است با جرعه های کوچک آب مصرف کنید. بنابراین به طور کلی برای سونوگرافی کبد، کیسه صفرا، طحال و پانکراس از شما تقاضا می گردد یک روز قبل از آزمون از خوردن غذای چرب خودداری فرمایید و به مدت 12 ساعت ناشتا باشید.

نکات قبل از سونوگرافی کبد

ممکن است از شما خواسته گردد که لباس های خود را با لباس بیمارستان تعویض کنید و روی میز معاینه دراز بکشید. ژل گرم روی شکم شما اعمال می گردد. این ژل به بهینه سازی تصاویر یاری می نماید. تصاویر در طول سونوگرافی بر روی صفحه نمایش کامپیوتر دیده می شوند.

حتما بخوانید: برترین مواد غذایی برای کبد چرب

نکات بعد از سونوگرافی کبد

ممکن است از شما خواسته گردد تا زمانی که تصاویر بازبینی می شوند صبر کنید. هیچ محدودیت دیگری وجود ندارد و می توانید پس از انجام سونوگرافی رژیم غذایی معمول خود را از سر بگیرید.

نتایج سونوگرافی کبد

تصاویر به وسیله رادیولوژیست آنالیز می گردد و نتایج برای پزشک شما ارسال می گردد. در حالت دیگر خودتان نیز جواب را دریافت نموده و به پزشک خود نشان می دهید. البته بعضی از پزشکان در مطلب خود دارای دستگاه سونوگرافی نیز هستند که این کار را برای بیمار بسیار راحت می نماید. البته باید بدانید که به طور استاندارد رادیولوژیست نباید جواب را به بیمار تحویل دهد.

حتما بخوانید: روش های خانگی برای درمان فوری کبد چرب

زمان دریافت نتیجه سونوگرافی کبد

انتظار برای دریافت نتیجه می تواند استرس زا باشد. از آنجایی که رادیولوژیست ها باید اسکن را آنالیز نمایند و گزارش مفصلی از یافته ها را قبل از اطلاع دادن به شما ارائه دهند، ممکن است کمی طول بکشد. شما حداکثر بین دو روز کاری تا دو هفته، نتایج سونوگرافی کبد را دریافت خواهید کرد.

زمان انجام سونوگرافی کبد

یکی از سؤالات مهم در فکر هر بیمار این است: سونوگرافی چقدر طول می کشد؟ این یک فرآیند آسان و بدون درد است و به طور میانه سونوگرافی کبد نباید بیش از 30 دقیقه طول بکشد. با گفتن این، اگر غربالگری دقیق تری مورد احتیاج باشد، به همان نسبت زمان بیشتر خواهد شد.

مراحل انجام سونوگرافی کبد

در راهنمای گام به گامی که در ادامه قرار داده شده است همه مواردی را که در سونوگرافی کبد انجام می گردد خواهید خواهند.

  1. در آغاز معاینه، یک ژل ضد حساسیت، بدون بو و گرم به آرامی روی شکم پخش می گردد.
  2. مسئول سونوگرافی که معاینه را انجام خواهد داد، یک مبدل را در اطراف شکم و ناحیه قفسه سینه حرکت می دهد. مبدل از کبد و اندام های اطراف شما عکس می گیرد و تصاویر سونوگرافی را فراوری می نماید.
  3. در طول معاینه، از شما خواسته می گردد که یک الگوی تنفس مداوم را حفظ کنید و در بعضی موارد، چندین تکنیک مختلف تنفس را برای گرفتن برترین تصاویر انجام دهید.
  4. از شما خواسته می گردد که در موقعیت های مختلف دراز بکشید، و حتی ممکن است مجبور شوید در طول سونوگرافی طبیعی کبد برای رسیدن به برترین مکان ممکن برای تصویر بایستید.
  5. پس از این، رادیولوژیست ممکن است وارد اتاق گردد و در خصوص نتایج با شما صحبت کند. اگر فوراً این مکالمه انجام نگردد، نتایج کتبی را در تاریخ بعدی دریافت خواهید کرد.

سونوگرافی کبد چه چیزی را نشان می دهد؟

  • متخصصان سلامت قادر هستند هر گونه ناهنجاری را که از سونوگرافی طبیعی کبد اتفاق افتاده است، تجزیه و تحلیل نمایند. علاوه بر این، سونوگرافی می تواند به طور دقیق تفاوت بین کیست و توده های جامد را معین کند. این به علت کیست های حاوی مایع با دیواره بیرونی نازک است که باعث می گردد مرکز آنها در سونوگرافی از کبد تیره تر نشان داده گردد. هم کیست ها و هم توده های جامد باید به دقت ارزیابی شوند.
  • بعضی از بیماری های کبدی مانند هپاتیت، سیروز و کبد چرب (استئاتوز) را می توان با جزئیات کامل از سونوگرافی کبد آنالیز کرد. به عنوان مثال، افرادی که از کبد چرب رنج می برند، ویژگی های روشن تری را در سونوگرافی کبد چرب نشان می دهند. در حالی که افراد مبتلا به هپاتیت، اسکن رنگ تیره تر از حد معمول را نشان می دهد. کبدهای سیروزی توده ای و کوچک به نظر می رسند.
  • هر مجاری صفراوی مایع و گشاد شده در مجاورت نزدیک به کبد احتمالاً تفاوت بین یافته های سونوگرافی طبیعی و غیر طبیعی کبد را نشان می دهد.

عوارض و خطرات سونوگرافی کبد

در سونوگرافی کبد از هیچگونه اشعه ای استفاده نمی گردد و به همین علت یک آزمایش بی خطر است.

حتما بخوانید: برترین چای و دمنوش برای کبد چرب

جمع بندی

در این مطلب از خبرنگاران به پرسش قبل از سونوگرافی کبد چه بخوریم پاسخ دادیم. توجه داشته باشید در صورتی که پزشک سونوگرافی کبد را توصیه کرد، حتماً پیش از انجام اطلاعات کافی در ارتباط با غذا و نوشیدنی که پیش از آن می خورید داشته باشید. بعلاوه باید بدانید که بیشتر ناهنجاری های کبدی با سونوگرافی معین خواهد شد.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 22 بهمن 1403 بروزرسانی: 22 بهمن 1403 گردآورنده: nagh.ir شناسه مطلب: 2361

به "قبل از سونوگرافی کبد چه بخوریم؟ آیا باید ناشتا بود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قبل از سونوگرافی کبد چه بخوریم؟ آیا باید ناشتا بود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید