بررسی امنیت کارت های هوشمند، چگونه کارت هوشمند را به سیستم های پرداختی مختلف اتصال دهیم؟

به گزارش ناق، فناوری کارت هوشمند به عنوان یکی از دستاورد های نوین بشری، تحولی شگرف در حوزه سامانه های کاربرد های روزمره انسان ها ایجاد کرده است.

بررسی امنیت کارت های هوشمند، چگونه کارت هوشمند را به سیستم های پرداختی مختلف اتصال دهیم؟

به گزارش خبرنگار ، کارت هوشمند، کارت هایی تراشه دار شبیه به یک رایانه ساده و کوچک هستند که در اختیار افراد قرار گرفته و کاربردهای فراوان و متنوعی دارد و به همین دلیل امروز خبرنگاران قصد دارد تا به بررسی بپردازد.

کارت هوشمند را می توان با نام های کارت تراشه دار یا کارت با مدار مجتمع معرفی کرد. کارتی که بر روی آن مدار مجتمع نصب شده است. از این نوع کارت می توان به جای کارت اعتباری و کارت پول یا در سامانه های امنیتی کامپیوتری، سامانه های تشخیص هویت و بسکمک موارد دیگر استفاده کرد.

کارت هوشمند شبیه به یک رایانه ساده و کوچک است که می تواند از طریق دستگاه کارت خوان و اتصال طلایی خود، ارتباط برقرار کرده و امکان دسترسی به اطلاعات درون حافظه آن فراهم آید. فناوری کارت هوشمند به عنوان یکی از دستاورد های نوین بشری، تحولی شگرف در حوزه سامانه های کاربرد های روزمره انسان ها ایجاد کرده است.

دو زمینه مهم

  1. امنیت (Security)
  2. همراه بودن (Mobility)

از ویژگی های منحصربه فرد این فناوری است.

امروزه کاربرد های این فناوری در جهان در بیشتر زمینه ها قابل مشاهده بوده و حتی این روند، رو به رشد است. بانک ها، مراکز مخابراتی، سازمان های دولتی، مراکز بهداشتی، مراکز ارائه خدمات، مراکز آموزشی، مراکز تفریحی و ... از این دستاورد های کاربردی این فناوری بهره می گیرند.

این کارت ها چقدر هوشمند هستند؟

ایده یک کارت اعتباری کامل که شامل تمام حساب های فرد شود بر روی کاغذ کاملاً ایده آل به نظر می رسد، اما در حال حاضر چند مشکل منطقی وجود دارد که ممکن است شما را نسبت به این تکنولوژی مشکوک کند.

این کارت ها در چه وسعتی به عنوان همه-در-یکی (All-in-One) محسوب می شوند؟. چگونه این کارت هوشمند را به سیستم های پرداختی متنوع و کاملاً مختلف اتصال دهیم؟

آیا این کارت ها به نسبت کارت های معمولی امن تر هستند یا خیر؟

در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

کارت های هوشمند شامل پردازنده های میکرو درونی هستند (built-in microprocessor) که بیشتر آن ها را به رایانه های قدیمی تبدیل کرده اند تا کارت های اعتباری مرسوم و امروزی.

این پردازنده میکرو به کمک اتصال بلوتوث می تواند با کارت خوان های مختلف ارتباط برقرار کند. این کارت های هوشمند همراه با یک دستگاه کارت خوان که قابلیت اتصال به تلفن هوشمند از طریق جگ ورودی صدا دارد ارائه می شوند. به این صورت می توانید هر کارتی را با تلفن خود اتصال داده و تمامی اطلاعات مربوطه را در اپلیکیشن اختصاصی کارت هوشمند ذخیره کنید.

اما در مورد این که چطور می توان استفاده از کارت یا حساب مورد نظر را برای کارت هوشمند مشخص کرد، راه های متنوعی هست و این موضوع بستگی به کارت هوشمند شما دارد. به عنوان مثال اگر از کارت هوشمند Swyp استفاده کنید، خود کارت دارای یک نمایش گرافیکی است که به شما اطلاع می دهد کدام کارت در حال بارگیری است، همچنین یک دکمه جهت انتقال بین کارت یا حساب ها نیز تعبیه شده است.

کارت Plastc نیز دارای سیستم مشابهی همچون کارت هوشمند Swyp است؛ با این تفاوت که جهت انتقال بین حساب های مختلف می توانید روی نمایشگر گرافیکی اسلاید بکشید.

کارت های شرکت Coin دارای یک صفحه نمایش LED هستند که با یک دکمه جهت انتقال بین حساب های مختلف همراه شده است.

کارت های Stratos در این زمینه نسبت به بقیه محدودتر هستند؛ چرا که دارای صفحه نمایش نیستند و تنها به کمک چراغ های LED می توان چهار کارت متنوع را شناسایی و مورد مد نظر را بارگذاری و مورد استفاده قرار داد.

هنگامی که حساب یا هویت کارت عوض می شود، سیگنالی جهت تغییر نوار مشکی به کارت مورد نظر ارسال می شود. این فرایند وقت زیادی را از فرد نمی طلبد.

امنیت کارت های هوشمند

پیش از این که بتوانید از یک کارت هوشمند استفاده کنید، باید یک حساب ساخته و هویت خود را برای کمپانی مربوطه مشخص و تایید نمایید. این عملیات شامل به اشتراک گذاری چهار رقم آخر شماره امنیتی و همچنین پاسخ به سوالاتی از تاریخچه خود (به عنوان مثال آدرس های قبلی و…) می شود.

هر سازنده کارت اعتباری هوشمند دارای قدم هایی جهت محافظت از هویت شماست، مثلاًً تنها زمانی کارت بارگذاری می شود که آنها هویت شما را با هویت کارت اعتباری تطبیق کامل داده باشند. همچنین این کارت های هوشمند به تلفن شما وابسته شده اند.

اگر فاصله بین کارت هوشمند و تلفن از حدی بیشتر شود (مثلاً کارت خود را در رستوران جا بگذارید) آنگاه کارت هوشمند قفل شده و تا زمانی که پروتوکل امنیتی شرکت مذکور دوباره طی نشود، مثلاً ورود پین کد، به کار خود ادامه نمی دهد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 31 خرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: nagh.ir شناسه مطلب: 166

به "بررسی امنیت کارت های هوشمند، چگونه کارت هوشمند را به سیستم های پرداختی مختلف اتصال دهیم؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "بررسی امنیت کارت های هوشمند، چگونه کارت هوشمند را به سیستم های پرداختی مختلف اتصال دهیم؟" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بررسی امنیت کارت های هوشمند، چگونه کارت هوشمند را به سیستم های پرداختی مختلف اتصال دهیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید