جادوی مواد حافظه دار؛ آیا علم پزشکی متحول می گردد؟

به گزارش ناق، تکنولوژی پرینت سه بعدی یاری زیادی به علم پزشکی نموده است. با استفاده از این تکنولوژی توانسته ایم پروتزهای بهتری بسازیم، رگ های مصنوعی فراوری کنیم یا حتی دوربین های بسیار کوچکی بسازیم که وارد بدن افراد می شوند. محققان دانشگاه MIT اخیرا توانسته اند نوع جدیدی از پرینت سه بعدی را فراوری نمایند که می تواند ساز ه های بسیار کوچکی بسازد که در دماهای تعیین، تغییر حالت می دهند.

جادوی مواد حافظه دار؛ آیا علم پزشکی متحول می گردد؟

با استفاده از این سیستم، برای مثال می توان داروهایی را فراوری کرد که وارد بدن بیمار می شوند و اگر تب او بالا رفت، خودشان دارو را به قسمت مورد نظر می رسانند. تیم دانشگاه MIT با استفاده از پلیمر خاصی که با توجه به دمای مختلف، سخت یا شل می گردد، توانسته اند این پرینت های سه بعدی نو را بسازند. این سازه ها می توانند شکل های خاصی را به خاصر بسپارند در دمای خاصی، در شکل تعیین شده ای قفل شوند.

وضوح تکنولوژی پرینت این سازه ها آن قدر بالا است که می توان اجسامی به باریکی موی انسان ساخت. موارد استفاده چنین موادی هم بسیار زیاد هستند. محققان امیدوارند تا بتوانند دستگاه های بیوپزشکی بسازند یا از سازه های شان در ساخت اجزای مختلف صنعت هوا و فضا استفاده نمایند.

تصویری که در بالا می بینید، نمونه ای از برج ایفل است که در ابعاد بسیار کوچک و به وسیله محققان دانشگاه MIT ساخته شده.

منبع: Engadget

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 28 فروردین 1404 بروزرسانی: 28 فروردین 1404 گردآورنده: nagh.ir شناسه مطلب: 2370

به "جادوی مواد حافظه دار؛ آیا علم پزشکی متحول می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جادوی مواد حافظه دار؛ آیا علم پزشکی متحول می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید