جاذبه های حیله ور روستای زیرزمینی ایران

به گزارش ناق، روستای حیله ور در شمال شهر اسکو بنا شده است و بر اساس فرضیه باستان شناسان اولین اهالیه کندوان در آنجا زندگی میکردند.

جاذبه های حیله ور روستای زیرزمینی ایران

روستای حیله ور در شمال کندوان

حیله ور نام روستای است که در فاصله 44 کیلومتری شهر تبریز و 2 کیلومتری شمال کندوان قرار گرفته است این روستا که در شمال شهر اسکو واقع شده است ، در کوه پای شمال غربی مجموعه آتشفشانی سهند با بهره گیری از معماری کند شده در یک موقعیت استثنایی بنا شده است.

روستای حیله ور

معماری روستای حیله ور بیانگر این است که در سال های دور زندگی میان انسان و دام جریان داشته است ، یک فرضیه نشان می دهد که شباهت روستای حیله ور و کندوان می تواند به دلیل مهاجرت مردمان حیله ور به کندوان باشد .حیله ور به دلیل اینکه در دامنه کوه قرار گرفته است منبع غنی از آب است و با جاری شدن این آب ها نهر هایی تشکیل می شود که با عث پنهان شدن بخشی از روستا مانند آغل در زیر آب میشود.

زاغه ها در روستای حیله ور

معماری خیره کننده روستایی حیله ور با داشتن خانه های که در زمین کرانی بنا شده و دارای زاغه های چشم نواز و معماری قابل مقایسه با خانه های صخره ای کندوان است ،دلیل این که نام حیله ور برای این روستا انتخاب شده است به دلیل این است که این خانه ها در زیر زمین بنا و از فاصله دور به خوبی استتار می شوند اما تمام این خانه ها که حدوداً می توان گفت 200 خانه هستند در قرن هفتم هجری به دلیل حمله مغول ها خالی از سکنه شده اند.

خانه های روستای حیله ور

کوچ اهالی حیله ور به کندوان

و به همین دلیل می توان گفت از اولین کسانی که به کندوان مهاجرت کردند همان اهالی حیله ور بودند که بعد از حمله مغول ها اهالی حیله برای فرار از دست مهاجمان مغول به کندوان کوچ کردند و در آنجا یک پناهگاه مطمئن با شکافتن کوه ها ایجاد کردند و در همانجا خانه های شان را در کنار دام ها یشان ساختند.

معماری روستای حیله ور

هنوز جستجو باستان شناسی بر روی این روستاها صورت نگرفته است ، همین امر سبب می شود تا حدس و گمان های زیادی درباره آن ها وجود دارد ، اما باستان شناسان بر این باورند که این اهالی حیله ور بودند که ابتدا در آن منطقه زندگی می کردند و به دلایلی که در ابتدا گفتیم آنها به کندوان مهاجرت کردند تا به واسطه تنگه کندوان در مقابل مهاجمان در امان باشند ، در واقع می توان گفت اهالی حیله ور تنها به دلیل مهاجمان به شهری دیگری مهاجرت کردند نه به خاطر آزردگی از طبیعت.

خانه های اهالی روستای حیله ور

ورودی خانه های حیله ور

بناهای تاریخی حیله ور

منبع: نمناک
انتشار: 5 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: nagh.ir شناسه مطلب: 891

به "جاذبه های حیله ور روستای زیرزمینی ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جاذبه های حیله ور روستای زیرزمینی ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید