واویشکا بادمجان (واویجه بادمجون) ، غذای سه سوته شمالی مناسب کارمندان
به گزارش ناق، واویشکا بادمجان یا به قول گیلک ها واویجه بادمجون یکی از است. برای تهیه این غذای لذیذ و خوشمزه نونی یا برنجی است، ابتدا باید بادمجان را پوست بگیرید و از طریق نمک تلخی آن را بگیرید. بادمجان را با اندازه کافی از روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. بعد از آن پیاز داغ و سیر داغ را آماده کنید و گوشت چرخ نموده را با آنها تفت دهید. گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و قارچ را خرد کنید و به تابه اضافه کنید. ادویه و رب گوجه فرنگی و شوید خشک را نیز به مایه واویشکا اضافه کنید. در تابه دیگری سیب زمینی نگینی خرد شده را تفت دهید و به بقیه مواد اضافه کنید. همه مواد را هم بزنید و زمان بدهید تا خوراک جا بیفتد و آماده گردد. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه واویشکا بادمجان به عنوان یک برای می پردازیم.

مواد لازم برای تهیه واویشکا با بادمجان و گوشت چرخ نموده
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
گوشت چرخ نموده | 200 گرم |
بادمجان | 2 عدد |
قارچ | 5 عدد |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
سیب زمینی | 1 عدد |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد |
سیر (برای سیر داغ) | 3 حبه |
فلفل دلمه | 1 عدد کوچک |
شوید خشک | نصف قاشق چای خوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان کافی |
نان، زیتون و سبزی خوردن | برای سرو خوراک واویشکا بادمجان |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه واویشکا بادمجان: 20 دقیقه
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مراحل طرز تهیه واویشکای بادمجان به روش اصلی
واویشکا بادمجان مثل یک غذای ساده و خوشمزه است که با نان یا برنج می توانید آن را سرو کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه واویشکا بادمجان باید مواد اولیه را آماده کنید. گوشت چرخ نموده را از فریزر بیرون بیاورید و اجازه دهید در دمای محیط یخ آن باز گردد. اگر هم گوشت چرخ نموده تازه دارید که احتیاجی به این کار نیست. سپس به سراغ فلفل دلمه ای، قارچ و گوجه فرنگی بروید و آنها را با آب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن خارج گردد.
در ادامه نوبت به آماده کردن بادمجان است. دو عدد بادمجان را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. بادمجان ها را به شکل مکعب های کوچک خرد کنید و روی آنها نمک بپاشید. اجازه دهید نمک ها برای بیست دقیقه روی بادمجان ها باقی بماند تا تلخی آنها گرفته گردد. سپس بادمجان های خرد شده را آب بکشید تا نمک آن ها گرفته گردد. بادمجان ها را در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آنها خارج گردد.
شما می توانید برای تهیه گوشت چرخ نموده به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: بادمجان ها را تفت دهید
یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و داخل آن به میزان لازم روغن بریزید. تابه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید روغن داغ گردد. سپس بادمجان های خرد شده و شسته شده را به تابه اضافه کنید و در روغن داغ تفت دهید. بعد از آنکه هر دو سمت بادمجان ها به خوبی سرخ شدند، آنها را از تابه بیرون بیاورید و روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغنشان جذب دستمال گردد.
شما می توانید برای تهیه روغن سرخ کردنی به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: پیاز داغ و سیر داغ را آماده کنید
یک عدد پیاز را پوست بگیرید و بشویید. پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. در همان تابه ای که بادمجان را سرخ کردید میزانی روغن اضافه کنید. تابه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ گردد. سپس پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. تفت دادن پیاز را تا جایی ادامه دهید که پیازها سبک و طلایی شوند.
3 حبه سیر را نیز پوست کنده و بشویید و با سیر له کن یا با رنده ریز به شکل پوره درآورید .سیر را نیز اضافه کنید و روی حرارت ملایم تا جایی تفت دهید که عطر آن بلند گردد.
شما می توانید برای تهیه پیاز داغ آماده و سیر داغ آماده به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: گوشت چرخ نموده را تفت دهید
در ادامه طرز تهیه واویشکا بادمجان، گوشت چرخ نموده را به سیر داغ و پیاز داغ اضافه کنید و روی حرارت خوب هم بزنید تا گوشت کاملا باز گردد. تفت دادن گوشت را ادامه دهید تا زمانی که رنگ آن برگردد و به تیرگی متمایل گردد.
مرحله پنجم: فلفل دلمه ای، قارچ و گوجه فرنگی را اضافه کنید
حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم به روغن بیفتد. در این فاصله گوجه فرنگی را که از قبل شسته اید از وسط نصف کنید و به صورت نگینی ببرید. فلفل دلمه ای را نیز از وسط باز کنید و هسته های داخلش را دور بریزید. فلفل دلمه ای را نیز به صورت نگینی خورد کنید. قارچ را به صورت ورقه ای برش بزنید.
قارچ، فلفل دلمه ای و گوجه اسلایس شده را به ترکیب روی حرارت اضافه کنید و خوب هم بزنید. حرارت را زیاد کنید تا قارچ آب بیندازد و آب آن و آب گوجه فرنگی کشیده گردد. سپس حرارت را کم کنید تا قارچ و فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی نرم شوند.
مرحله ششم: چاشنی ها و ادویه ها را اضافه کنید
در ابن مرحله از تهیه واویشکا با بادمجان، رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کنید. سپس ادویه ها شامل نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد و از خامی در بیایند.
در خاتمه شوید خشک را اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا عطرش بلند گردد. سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید. حرارت را کم کنید، درب تابه را بگذارید تا عطر و طعم مواد به خورد هم برود.
شما می توانید برای تهیه رب گوجه فرنگی، سبزی خشک شوید و ادویه شامل زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هفتم: سیب زمینی را سرخ کنید
یک عدد سیب زمینی را پوست بگیرید و بشویید. سیب زمینی را به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک تابه دیگر بردارید، روی حرارت قرار دهید و داخل آن روغن بریزید. بعد از آنکه روغن کاملا داغ شد سیب زمینی های نگینی را اضافه کنید و در روغن تفت دهید تا سرخ گردد.
برای تهیه یک واویشکای باددمجان خوشمزه حواستان باشد سیب زمینی را زیاد سرخ نکنید تا برشته و خشک نشوند. سپس آنها را از روی حرارت بردارید.
مرحله هشتم: سیب زمینی و بادمجان سرخ شده را به واویشکا اضافه کنید
سیب زمینی سرخ شده و بادمجانی را که ار قبل سرخ کردید به مایه واویشکا بادمجان روی حرارت اضافه کنید. سیب زمینی و بادمجان را به آرامی با دیگر مواد هم بزنید به نحوی که سیب زمینی هنگام هم زدن له نگردد. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید واویشکای بادمجان برای ده دقیقه دیگر روی حرارت باقی بماند تا کاملا جا بیفتد.
مرحله آخر: واویشکای بادمجان را سرو کنید
بعد از ده دقیقه واویشکای بادمجان شما آماده است. آن را در یک ظرف مناسب بکشید. واویشکا بادمجان و گوشت چرخ نموده را با نان و زیتون و سبزی خوردن تازه سرو کنید. نوش جان!
شما می توانید برای تهیه نان و زیتون به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
نکات مهم در طرز تهیه واویشکا بادمجان شمالی
- اگر شوید خشک ندارید از آویشن یا نعنا خشک و حتی جعفری تازه خرد شده نیز می توانید در تهیه خوراک واویشکا بادمجان بهره ببرید.
- این غذای شمالی یک خوراک غلیظ است. اجازه دهید آب خوراک روی حرارت کاملا کشیده گردد و بعد آن را سرو کنید.
- در بعضی از دستور پخت ها در مرحله پایانی میزانی پنیر پیتزا به تابه اضافه می نمایند. پنیر پیتزا با حرارت ذوب می گردد و طعم ویژه ای به واویشکا با بادمجان می دهد.
- بهتر است گوشت چرخ نموده مخلوطی از گوشت گوسفندی و گوساله باشد تا غذا طعم لذیذتری پیدا کند.
- پس از اضافه کردن بادمجان و سیب زمینی دقت کنید که مواد خوراک واویشکا را بیش از حد مخلوط نکنید تا سیب زمینی ها له نشوند.
- با پاشاندن میزان زیادی نمک روی بادمجان ها تلخی آن را پیش از تفت دادن بگیرید.
- برای تهیه واویشکا بادمجان رژیمی، کافی است بادمجان و سیب زمینی را داخل فر بپزید و سپس به مایه خوراک اضافه کنید. بعلاوه از اضافه کردن روغن خودداری کنید و اجازه دهید بقیه مواد با روغنی که گوشت چرخ نموده پس می اندازد بپزند.
- واویشکا بادمجان بدون گوشت در واقع شکل گیاهی این غذا است و تهیه آن به کسانی که دارای رژیم گیاه خواری هستند توصیه می گردد. برای تهیه این غذا کافی است گوشت چرخ نموده را حذف و بقیه مراحل را مطابق با دستور پخت بالا انجام دهید.
- در بعضی موارد به ویژه در شهرهای شمالی کشور واویشکا بادمجان را با برنج سرو می نمایند. برای سرو این غذا با برنج باید خوراک را به شکل آب دارتری تهیه کنید.