تور استانبول ارزان: طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی؛ غذایی فوق العاده ساده و خوشمزه

به گزارش ناق، استانبولی پلو یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و از افراد گیاه خوار تا گوشتخوار می توانند این غذای لذیذ را نوش جان نمایند.

تور استانبول ارزان: طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی؛ غذایی فوق العاده ساده و خوشمزه

بهترین تجربه سفر را با تور استانبول ارزان در خاطراتتان ثبت کنید. از استانبول زیبا دیدن کنید و لحظات زیبایی را در این شهر تاریخی و تفریحی بگذرانید.

استانبولی پلو از آن دست غذاهایی است که می توانید در تمام طول سال تهیه کنید؛ چراکه مواد اولیه آن یعنی سیب زمینی، گوجه فرنگی و برنج در همه فصول پیدا می گردد. دستورالعمل های زیادی برای این پلو وجود دارد که از استانبولی پلو ساده تا با گوشت و مرغ و سویا را در بر می گیرد. این موضوع بسته به محل زندگی، رژیم غذایی، سلیقه و همین طور محدودیت مواد غذایی فرق دارد. یکی دیگر از مزیت های این غذا، استفاده از یک قابلمه است و به این ترتیب نیازی به کثیف کردن ظروف مختلف نخواهید داشت.

به طور کلی، برنج بخش عمده ای از رژیم غذایی ما ایرانی ها را تشکیل می دهد که به روش های متعدد و با مواد مختلف طبخ و سرو می گردد. گاهی برنج را همراه با خورشت سرو نموده و گاهی با مواد مختلف مخلوط می نمایند. ساده ترین شکل استانبولی پلو یا دمی گوجه از مخلوط برنج و گوجه فرنگی به دست می آید. در این مقاله از خبرنگاران شما را با طرز تهیه استانبولی با گوجه و سایر مدل های آن آشنا خواهیم کرد.

هرآنچه باید درباره استانبولی پلو بدانید:

  • طرز تهیه استانبولی پلو ساده بدون گوشت
  • طرز تهیه استانبولی پلو با گوشت چرخ نموده
  • طرز تهیه استانبولی پلو با مرغ
  • طرز تهیه استانبولی پلو با سویا
  • طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی
  • نکات تهیه استانبولی پلو
  • خواص استانبولی با گوجه
  • طعم استانبولی پلو

طرز تهیه استانبولی پلو ساده بدون گوشت

برای 4 نفر

مواد لازم:

  • دو عدد پیاز میانه
  • پنج عدد گوجه میانه
  • دو عدد سیب زمینی میانه
  • سه پیمانه برنج
  • سه قاشق چای خوری نمک
  • دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • یک قاشق چای خوری زردچوبه
  • فلفل به مقدار کافی
  • سه تا چهار قاشق غذاخوری روغن مایع یا روغن زیتون

1. برنج را از یک ساعت قبل با مقداری نمک خیس نموده و آب برنج را جدا کنید.

2. پیازها را نگینی یا خلالی خرد کنید.

3. در قابلمه ای مقداری روغن بریزید و روی شعله قرار دهید تا داغ گردد.

4. پیاز خردشده را در روغن تفت بدهید تا طلایی گردد.

5. سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با پیاز برای پنج تا هفت دقیقه تفت دهید.

6. سپس زردچوبه و نمک و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و حدود سه دقیقه هم بزنید تا خامی رب گرفته گردد.

6. گوجه فرنگی را نگینی خرد نموده و همراه با برنج خیس نموده به قابلمه اضافه کنید.

7.حالا نوبت آن است که به این مواد آب اضافه کنید؛ البته تا حدی که به مقدار نصف یک بند انگشت روی مواد آب باشد.

8. سه تا چهار قاشق غذاخوری روغن را هم با آب در قابلمه بریزید.

9. حرارت زیر قابلمه را میانه کنید تا آب آن قل بزند و بعد قدری حرارت را کم کنید تا آب قابلمه کشیده گردد و در این مدت دو تا سه بار آن را هم بزنید.

10. در ادامه حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید که می توانید از دمکنی بهره ببرید.

11. وقتی استانبولی دم بکشد، غذا حاضر است. به همین راحتی!

طرز تهیه استانبولی پلو با گوشت چرخ نموده

طرز تهیه استانبولی پلو با گوشت چرخ نموده درست شبیه به استانبولی ساده است؛ اما با این تفاوت که پس از تفت دادن پیاز باید حدود 200 تا 300 گرم گوشت چرخ نموده را تفت بدهید تا رنگش تغییر کند. در همین مرحله ادویه، فلفل و کمی دارچین اضافه کنید تا بوی گوشت گرفته گردد، سپس سیب زمینی نگینی را به این مخلوط اضافه کنید و تفت دهید. مابقی مراحل به همان روشی است که ذکر شد.

به جای گوشت چرخ نموده می توانید از گوشت خورشتی بهره ببرید که زمان تفت دادن آن قدری بیشتر می گردد؛ هرچند طرز تهیه استانبولی پلو با گوشت خورشتی هیچ تفاوتی با استانبولی با گوشت چرخ نموده ندارد.

یک روش دیگر استفاده از گوشت به صورت گوشت قلقلی است که پس از دم کشیدن برنج و هنگام سرو، روی استانبولی قرار می گیرد. برای تهیه گوشت قلقلی باید 200 تا 300 گرم گوشت چرخ نموده را با پیاز رنده شده ریز، فلفل، زردچوبه، ادویه و نمک مخلوط کنید و خوب ورز دهید؛ سپس آن را به مقدار قدری بزرگ تر از فندق قلقلی نموده و در مقداری روغن با حرارت ملایم سرخ کنید تا خوب مغز پخت گردد.

طرز تهیه استانبولی پلو با مرغ

بعضی از شما ترجیح می دهید از گوشت مرغ برای استانبولی بهره ببرید که نسبت به گوشت قرمز به صرفه تر است و سریع تر پخته می گردد. برای طرز تهیه استانبولی پلو با مرغ باید گوشت مرغ را به ابعاد خورشتی یا دلخواه برش بزنید و پس از آنکه پیاز را کمی در روغن تفت دادید، آن را به قابلمه اضافه کنید و همراه با نمک و فلفل و ادویه سرخ کنید تا رنگش تغییر کند. در مرحله بعد سیب زمینی نگینی را اضافه و قدری تفت بدهید و مشابه آنچه گفتیم، سپس رب، برنج، پوره گوجه فرنگی و آب و روغن را اضافه کنید.

طرز تهیه استانبولی پلو با سویا

اگر می خواهید یک غذای گیاهی داشته باشید و از گوشت و مرغ استفاده نکنید، می توانید سویا را به مواد اولیه این غذا اضافه کنید. در طرز تهیه استانبولی پلو با سویا فقط باید کاری کنید که سویا خوش طعم گردد؛ وگرنه مراحل کار تفاوتی با تهیه استانبولی با گوجه ندارد. با اینکه سویا ارزش غذایی خوبی دارد؛ ولی بیشتر افراد طعم و مزه آن را دوست ندارند. سویا را برای مدت 30 دقیقه در آب گرم بخیسانید و سپس آن را آبکشی کنید و خوب با دست فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته گردد.

پس از آنکه پیاز را تفت دادید، سویا را به آن اضافه کنید و قدری تفت دهید و سپس ادویه، فلفل، پودر دارچین و کمی آبلیمو را اضافه کنید و یکی دو دقیقه دیگر هم بزنید تا سویا خوشبو گردد. برای ادامه کار نیز می توانید طبق دستورالعمل استانبولی ساده پیش بروید.

طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی

طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی بسیار ساده است و فقط باید قدری زعفران دم نموده برای عطر و طعم بهتر در غذا بهره ببرید. گوشت خورشتی، گوشت چرخ نموده یا فیله مرغ را برای داخل این غذای خوشمزه در نظر بگیرید و مقداری از آن را برای تزیین رویه کنار بگذارید. در نهایت هم برای تزیین غذا مقداری سیب زمینی را به صورت نگینی خرد و سرخ نموده و در کنار غذا سرو کنید.

نکات تهیه استانبولی پلو

1. اگر دوست ندارید که گوجه فرنگی را با پوست در غذا بریزید؛ می توانید یک برش بعلاوه روی گوجه بزنید و آن را برای پنج دقیقه در آب جوش روی گاز بگذارید؛ سپس گوجه را بیرون بیاورید و در آب سرد قرار دهید که به اصلاح به این روش بلانچ کردن می گویند. به این ترتیب به راحتی می توانید پوست گوجه را جدا و سپس خرد و در غذا بهره ببرید.

2. به جای خرد کردن گوجه فرنگی می توانید آن را پوره کنید.

3. در صورتی که به عطر و بوی دارچین علاقه دارید، کمی پودر دارچین را همراه با زردچوبه به موادتان اضافه کنید؛ البته به مقدار کم که رنگ غذا را تیره نکند.

4. اگر می خواهید به غذای خود طعم و عطر بیشتری دهید، می توانید از عصاره مرغ یا گوشت بهره ببرید؛ البته حواستان به نمک غذا باشد؛ زیرا این عصاره ها ممکن است باعث شورشدن غذا شوند. ادویه پلویی هم گزینه دیگری است که بعضی برای طعم بهتر غذای خود به سراغ آن می فرایند.

5. یکی دیگر از راه های خوش عطر کردن استانبولی، افزودن تکه ای فلفل دلمه یا فلفل سبز شیرین به غذا است.

6. چنانچه چربی خون شما بالا است؛ ترجیحا از روغن زیتون یا کانولا استفاده نموده و سبزیجات بخارپزی مانند کدوسبز، لوبیاسبز و هویج را در کنار غذا سرو کنید یا داخل غذا بریزید.

7. مقدار آبی که برای این غذا در نظر می گیرید با پخت کته کمی فرق دارد؛ چراکه گوجه فرنگی باعث نرم تر شدن برنج می گردد و ریختن آب بیش از حد، شفته شدن غذا را به همراه دارد. البته اگر پس از تفت سیب زمینی، گوجه فرنگی را اضافه و چند دقیقه حرارت دهید تا مقداری از آب آن کشیده گردد، می توانید به ازای تعداد پیمانه های برنج، یک پیمانه بیشتر آب بریزید؛ به این ترتیب که اگر سه پیمانه برنج دارید، چهار پیمانه آب اضافه کنید یا اینکه مقدار آب روی برنج به مقدار یک بند انگشت باشد.

8. ته دیگ برنج، خوشمزه ترین ته دیگ برای این غذا است و برای این منظور فقط باید قابلمه نچسب داشته باشید.

9. این غذای خوشمزه و راحت اغلب با ترشی، ماست، ماست و خیار، سالاد شیرازی یا سبزی خوردن سرو می گردد.

خواص استانبولی با گوجه

استانبولی پلو غذایی لذیذ و در عین حال ساده و پرخاصیتی است که امکان تهیه آن برای بیشتر خانواده ها وجود دارد. از مواد اصلی این غذا، گوجه فرنگی، سیب زمینی و برنج است که در ادامه شرح مختصری درباره فواید آن ها ذکر خواهیم کرد.

سیب زمینی: سیب زمینی حاوی مواد مغذی زیادی نظیر فیبر و ویتامین همانند ویتامین A و C است که اثر بسزایی در کاهش فشار خون و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. علاوه بر این، سیب زمینی به لطف داشتن کربوهیدرات می تواند برای رژیم غذایی ورزشکاران مناسب باشد. وجود آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم و روی در این ماده غذایی به حفظ و تقویت ساختار استخوان یاری می نماید. مضاف بر اینکه، اسید فولیک موجود در سیب زمینی از تشکیل سلول های سرطانی جلوگیری می نماید. تنظیم سوخت و ساز و تسهیل در هضم غذا نیز از دیگر ویژگی های آن به شمار می رود.

گوجه فرنگی: گوجه فرنگی سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که در پیشگیری از بروز بیماری های عفونی و سرطان، به خصوص سرطان پروستات، حائز اهمیت است. وجود نیاسین، ویتامین B6 و اسید فولیک در گوجه فرنگی می تواند ریسک بیماری های قلبی را کاهش دهد. از دیگر فواید شگفت انگیز گوجه فرنگی می توان به کنترل قند خون اشاره نمود که به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. ویتامین K و کلسیم و آنتی اکسیدان لیکوپن همگی به افزایش توده استخوانی و حفظ سلامت یاری می نمایند.

برنج: از آنجا که برای تهیه استانبولی با گوجه، برنج را به صورت کته درمی آورید، ویتامین های B1 موجود در برنج حفظ می گردد و ارزش غذایی بیشتری پیدا می نماید. از خواص برنج کته می توان به درصد پایین چربی آن اشاره نمود؛ ضمن اینکه در پخت کته از روغن کمتری استفاده می گردد. خوشبختانه برنج به خاطر درصد بالای روی، نقش مهمی در سلامت پوست و مو دارد؛ بعلاوه سدیم و پتاسیم برنج می تواند در ساخت سلول های عصبی و حفظ تعادل مایعات بدن موثر باشد.

طعم استانبولی پلو

استانبولی پلو از آن غذاهایی است که نه تنها طرز تهیه سریع و آسانی دارد؛ بلکه مواد تشکیل دهنده آن اغلب در دسترس همه است و از همه مهم تر اینکه افراد با هر رژیم غذایی از گیاه خوار تا گوشت خوار می توانند این غذا را تهیه نمایند و از آن لذت ببرند؛ فقط کافی است گوشت چرخ نموده یا مرغ را از این غذا حذف کنید تا مناسب گیاه خوارها گردد. جالب اینکه این غذا به شدت برای زوج های جوان مناسب است و می توانند به راحتی طرز تهیه استانبولی پلو دو نفره را یاد بگیرند و با غذایی ساده و سالم، لحظاتی به یادماندنی را برای خود رقم بزنند.

اگر طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی را بلد هستید یا تجربه زیادی در پخت این غذا دارید، زیر همین مقاله از تجربیات خود بگویید. در صورتی هم که دست به کار شده اید و می خواهید این غذای فوق العاده راحت را درست کنید، از مراحل آن عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام ([email protected])، آن ها را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / چطور / آفتاب / cookpad.com / irancook.ir / turmericsaffron.blogspot.com
انتشار: 1 فروردین 1401 بروزرسانی: 1 فروردین 1401 گردآورنده: nagh.ir شناسه مطلب: 1951

به "تور استانبول ارزان: طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی؛ غذایی فوق العاده ساده و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تور استانبول ارزان: طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی؛ غذایی فوق العاده ساده و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید