حلوا ضیابری خوشمزه و محلی گیلانی

به گزارش ناق، حلوا ضیابری یکی از انواع حلواهای استان گیلان است. قدمت این حلوا به 500 سال پیش می رسد و گیلانی ها در روزهای خاص این حلوا را تهیه می نمایند.

حلوا ضیابری خوشمزه و محلی گیلانی

حلوا ضیابری در واقع یک نوع شیرینی سنتی گیلانی حساب می گردد و بسیار متفاوت و خوشمزه است. این حلوا به صورت لایه ای با خمیر تهیه می گردد و در تالش برای سوغات و یا عزیزانی که از راه آمده باشند این حلوا ضیابری خوشمزه را تهیه می نمایند. اما این حلوا در نواحی شاندرمن و ماسال نیز تهیه می شوند تهیه این حلوا کمی زمان بر است ولی نتیجه کار بسیار خوب و خوشمزه است. امروز در خبرنگاران طرز تهیه حلوا ضیابری با گردو، هل و دارچین را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه حلوا ضیابری

  • آرد برنج 1 و 1/4 پیمانه
  • شکر یک پیمانه
  • آب 1/2 پیمانه
  • جوهر لیمو یا آب لیموترش تازه 1/4 قاشق چای خوری
  • کره ذوب شده 4 قاشق غذا خوری
  • گردو یک پیمانه
  • زیره یک قاشق غذا خوری
  • زنجبیل 1/2 قاشق غذا خوری
  • هل و دارچین در صورت دل خواه 1/2 قاشق چای خوری

طرز تهیه حلوا ضیابری

مرحله اول

ابتدا آرد برنج را داخل یک تابه الک کنید و به مدت 10 دقیقه خوب آرد تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود ولی اصلا نباید تغییر رنگ دهد. زمان سنج را کنار دست خود قرار دهید و روی حرارت ملایم آرد را تفت دهید. سپس از روی حرارت بردارید و داخل یک کاسه بریزید.

مرحله دوم

برای تهیه شربت آب و شکر را با هم مخلوط کنید و داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. وقتی دانه های شکر حل شد آب لیموترش یا جوهر لیمو را اضافه کنید و با یک فرچه تمیز آب لیمو را مداوم دور قابلمه بزنید تا شکرک نزند. کف روی شربت را جدا کنید بعد از 15 دقیقه کمی از شربت را با قاشق برداشته و صبر کنید تا خنک گردد.

مرحله سوم

در ادامه کره را روی حرارت قرار دهید تا ذوب گردد، سپس دوغ روی کره را مداوم بگیرید. حالا کره و شربت و آرد برنج تفت داده شده را داخل کاسه ریخته و هر سه باید هم دما یعنی گرم باشند. حالا آرد را داخل کاسه بریزید و کره و شربت را کم کم اضافه کنید تا آرد جمع گردد. سپس خمیر را خوب ورز دهید تا نرم و لطیف گردد و بعد از خمیر چانه بگیرید.

مرحله چهارم

در ادامه گردوی خردشده را داخل کاسه بریزید و زیره و زنجبیل و هل و دارچین و کمی آرد را کنار دست خود قرار دهید و روی سطح کار آرد بپاشید. روی هر چانه نیز کمی آرد ریخته و با وردنه به شکل مستطیل خمیر را باز کنید. سپس روی خمیر کمی گردو و زنجبیل و هل و دارچین بریزید و حالا خمیر را ابتدا از دو طرف بعد از بالا و پایین تا زده تا شبیه مربع گردد. تمام خمیر را به این شکل آماده و تزیین کنید. برای تهیه شیرینی های ساده، شونیز خرما با سه قلم مواد را درست نمایید.

نکات کلیدی در تهیه حلوا ضیابری

  • مهم ترین عامل این حلوا گرم بودن شربت و کره و آرد است. اگر سرعت عمل کافی ندارید بهتر است همه مواد را خمیر نکنید و ابتدا چانه چانه خمیر را تهیه کنید و هر موقع احساس کردید شربت یا آرد یا کره سرد شدند، کمی روی حرارت قرار دهید.
  • می توانید به جای شربت از عسل رقیق شده با آب نیز بهره ببرید.
  • مواد میانی سلیقه ای و قابل تغییر است.
  • با مقادیر فوق 8 عدد حلوا ضیابری خواهید داشت.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع شیرینی های سنتی، مطلب این سیاه پرخاصیت اردبیلی را حتما امتحان کنید را بخوانید.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 28 شهریور 1401 بروزرسانی: 28 شهریور 1401 گردآورنده: nagh.ir شناسه مطلب: 2095

به "حلوا ضیابری خوشمزه و محلی گیلانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حلوا ضیابری خوشمزه و محلی گیلانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید