طرز تهیه سمبوسه پیتزایی

به گزارش ناق، سمبوسه پیتزایی یه یا حتی یک یا خوشمزه ست که طعم پیتزا رو داخل یه خمیر نازک و برشته میاره. موادش ترکیب کالباس یا سوسیس، پنیر، قارچ و فلفل دلمه ایه که بعد از پخت مزه و بوی پیتزا رو کامل یادآوری می کنه. هم با خمیر یوفکا میشه درستش کرد، هم با خمیر سمبوسه یا نون لواش، و زمان آماده سازیش هم نسبتا کوتاهه و برای هم مناسبه. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه سمبوسه پیتزایی به روش های مختلف می پردازیم.

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی در یک نگاه

برای درست کردن سمبوسه پیتزایی با نون لواش، اول همه مواد مثل کالباس یا سوسیس، قارچ و فلفل دلمه ای رو بشویید و خرد کنید، قارچ رو کمی تفت بدید تا آبش بره و بعد با بقیه مواد و سس مخلوط کنید. نون لواش رو برش بزنید، مواد و پنیر رو گوشه نون بذارید و به شکل مثلث بپیچید، لبه رو با آب بچسبونید و بعد هر دو طرف رو تو روغن داغ سرخ کنید تا طلایی بشه، در آخر روی دستمال آشپزخونه بذارید تا روغن اضافی گرفته بشه و گرم سرو کنید.

برای آگاهی از مواد اولیه و جزئیات مراحل طرز تهیه سمبوسه پیتزایی ادامه مطلب رو بخونید.

مواد لازم برای تهیه سمبوسه پیتزایی با نون لواش

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
نان لواش8 ورق مستطیلی
کالباس یا سوسیس (خرد شده)200 گرم
قارچ (خرد شده)150 گرم
فلفل دلمه رنگی (خرد شده)1 عدد میانه
پنیر پیتزا (رنده شده)200 گرم
رب گوجه یا سس کچاپ2 قاشق غذاخوری
پودر آویشننصف قاشق چای خوری
نمک، فلفل سیاهبه اندازه لازم
روغن مایع سرخ کردنیبه اندازه لازم
سس (تند یا طعم دلخواه)برای سرو سمبوسه پیتزایی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: حدود 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه و پخت سمبوسه پیتزایی: حدود 30 تا 40 دقیقه

مراحل طرز تهیه سمبوسه پیتزایی با نون لواش (روش اول)

سمبوسه پیتزایی با نون لواش و کالباس و سوسیس هم سریع آماده میشه، هم موادش دم دستی و ساده ست. اگه همه مراحل رو با دقت و ترتیب پیش برید، هم ظاهرش تمیز در میاد، هم داخلش خوب می پزه و پنیرش کامل آب میشه.

مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه سمبوسه پیتزایی، نون لواش رو روی میز تمیز پهن کنید تا رطوبت یا چروک نداشته باشه. کالباس یا سوسیس رو با چاقوی تمیز به تکه های مکعبی یا خلالی ریز ببرید. قارچ رو زیر آب سرد بشورید، خیلی سریع و کوتاه تا آب به داخلش نفوذ نکنه، بعد با دستمال یا حوله آشپزخونه کامل خشک کنید و به ورقه های نازک خرد کنید. فلفل دلمه ای رو بشورید، دونه ها و نوار سفید داخلش رو جدا کنید و ریز خرد کنید.

شما می تونید نان، کالباس، سوسیس و قارچ رو به صورت و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: قارچ رو آماده کنید

یه تابه میانه رو روی شعله ملایم بذارید و کمی روغن مایع بریزید. وقتی روغن کمی گرم شد، قارچ های خرد شده رو اضافه کنید. حدود 3 تا 4 دقیقه تفت بدید تا فقط آبشون بیفته و بخار بشه، ولی زیاد نرم نشن. این کار باعث میشه داخل سمبوسه آب نیندازه.

شما می تونید روغن سرخ کردنی رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: مواد میانی سمبوسه رو با هم مخلوط کنید

توی یه کاسه بزرگ، کالباس یا سوسیس خرد شده، قارچ تفت داده، فلفل دلمه ای خرد شده و پودر آویشن رو بریزید. سس کچاپ یا رب رو اضافه کنید و همه رو با قاشق خوب مخلوط کنید تا مواد کاملا به سس و ادویه آغشته بشن.

شما می تونید پودر آویشن، سس کچاپ و رب گوجه فرنگی رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: نون لواش رو برای پیچیدن آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه سمبوسه پیتزایی، نون لواش رو روی سطح کار بذارید. اگه سایزش بزرگه، هر ورق رو به دو یا قسمت مساوی ببرید. گوشه ای از نون رو برای آغاز پیچیدن انتخاب کنید. اگه نون خیلی خشک بود، یه دستمال مرطوب روی اون بذارید یا کمی آب اسپری کنید تا موقع پیچیدن ترک نخوره.

مرحله پنجم: سمبوسه ها رو بپیچید

دو قاشق از مواد رو روی گوشه انتخاب شده نون بذارید، کمی پنیر پیتزا روی مواد بپاشید. بعد آغاز کنید به تا کردن نون به شکل مثلث، محکم و فشرده تا مواد وسط جا بمونن. آخر کار، لبه نون رو با کمی آب خیس کنید تا خوب بهم بچسبه.

شما می تونید پنیر پیتزا رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: سمبوسه پیتزایی رو سرخ کنید

یه قابلمه یا تابه گود رو پر از روغن مایع کنید به حدی که سمبوسه ها آزادانه توش شناور بشن. روغن رو روی شعله میانه رو به بالا گرم کنید. وقتی روغن داغ شد (برای تست، یه تکه کوچیک نون بندازید، اگه سریع قل زد و بالا اومد یعنی آماده ست)، سمبوسه ها رو آروم بندازید تو روغن. هر طرف رو 2 تا 3 دقیقه سرخ کنید تا طلایی و برشته بشن.

مرحله آخر: روغن اضافی رو بگیرید و سرو کنید

بعد از سرخ شدن، سمبوسه های پیتزایی رو از روغن داغ بیرون بیارید و روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی بذارید تا روغن اضافی شون گرفته بشه. بعد تو ظرف سرو بچینید و همراه سس دلخواه، به صورت گرم میل کنید.

شما می تونید انواع سس آماده و بعلاوه انواع رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

روش های دیگر طرز تهیه سمبوسه پیتزایی

سمبوسه پیتزایی رو علاوه بر نون لواش، میشه با خمیر نونوایی، خمیر یوفکا یا حتی به شکل رولی درست کرد و مراحل آماده سازیشون تقریباً یکیه. فقط توی نوع خمیر و مدل پیچیدن با هم فرق دارن که روی بافت و تردی نهایی اثر میذاره.

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی با خمیر نونوایی (روش دوم)

در این روش از طرز تهیه سمبوسه پیتزایی، خمیر نونوایی رو می تونید خودتون تو خونه با آرد، آب، نمک و کمی مایه خمیر درست کنید، یا راحت تر اینه که از نونوایی به صورت آماده و تازه خریداری کنید تا هم تو وقت صرفه جویی بشه هم خیالتون از کیفیتش راحت باشه.

برای درست کردن سمبوسه پیتزایی با خمیر نونوایی، خمیر رو به بخش های مساوی ببرید و کمی باز کنید. مواد داخل سمبوسه شامل کالباس یا سوسیس، قارچ و فلفل دلمه ای رو بشویید و خرد کنید. قارچ رو توی تابه کمی تفت بدید تا آبش جمع بشه و سبک بشه. بعد قارچ رو با بقیه مواد و سس مخلوط کنید تا مزه ها به خورد هم بره.

وسط هر تکه خمیر اندازهی از مواد و کمی پنیر بذارید. لبه ها رو محکم بپیچید و با انگشت یا چنگال بچسبونید تا باز نشه. سمبوسه ها رو تو روغن داغ سرخ کنید تا هر دو طرفشون طلایی بشه. بعد از سرخ شدن، روی دستمال آشپزخونه بذارید تا روغن اضافی گرفته بشه و گرم سرو کنید.

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی با خمیر یوفکا (روش سوم)

برای تهیه سمبوسه پیتزایی با خمیر یوفکا، مواد میانی رو مثل روش های قبل آماده کنید؛ یعنی کالباس یا سوسیس، قارچ، فلفل دلمه ای و پنیر رو با سس و ادویه مخلوط کنید تا مزه ها یکدست بشه. تفاوت این مدل اینه که به جای خمیر نونوایی یا لواش، از ورقه های نازک یوفکا استفاده می کنید که احتیاج به باز کردن نداره و فقط کافیه مواد رو وسط ورقه بذارید، لبه ها رو محکم بپیچید و بچسبونید، بعد تو روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و ترد بشه.

شما می تونید رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی رولی (روش چهارم)

برای درست کردن سمبوسه پیتزایی رولی، مواد میانی رو مثل قبل آماده کنید؛ یعنی قارچ رو تفت بدید و با کالباس یا سوسیس، فلفل دلمه ای، پنیر و سس مخلوط کنید. بعد از خمیر نونوایی، یوفکا یا لواش یک نوار پهن ببرید، مواد رو به صورت خطی روی یک حاشیه بذارید و خمیر رو محکم رول کنید تا باز نشه. رول ها رو با چاقوی تیز به برش های دو سه سانتی تقسیم کنید و تو روغن داغ سرخ کنید تا دورشون طلایی و برشته بشه.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه سمبوسه پیتزایی در خانه

  • برای اینکه سمبوسه پیتزایی ترد بشه، حتماً خمیر رو نازک باز کنید یا ورقه یوفکا و لواش تازه بهره ببرید.
  • در طرز تهیه سمبوسه پیتزایی با مرغ، مرغ رو از قبل بپزید و ریش ریش کنید تا توی رول کردن آسیبی به خمیر نزنه.
  • اگه می خواید سمبوسه پیتزایی با گوشت درست کنید، گوشت چرخ نموده رو با پیاز و ادویه کامل بپزید تا آبش کاملاً کشیده بشه و به روغن بیفته.
  • برای طرز تهیه سمبوسه پیتزایی با سیب زمینی آبپز، سیب زمینی ها رو خوب له کنید تا بافت مواد یکدست و نرم باشه.
  • قارچ رو حتماً قبل از مخلوط کردن تفت بدید تا آبش کشیده باشه و خمیر داخل سمبوسه خیس نشه.
  • برای جلوگیری از باز شدن سمبوسه حین سرخ کردن، لبه ها رو با آب یا مخلوط آرد و آب بچسبونید و با فشار محکم کنید.
  • در روغن داغ ولی با حرارت میانه سرخ کنید تا مغز سمبوسه گرم بشه و بیرونش طلایی و برشته بمونه.
  • اگه روغن بیش از حد داغ باشه، لایه بیرونی سمبوسه سریع می سوزه و تیره میشه، اما داخلش نیم پز یا خام باقی می مونه و طعم خوبی نداره.
  • برای تردتر شدن، می تونید بعد از پیچیدن سمبوسه ها، چند دقیقه در یخچال بذارید تا خمیر کمی خشک تر بشه.
  • استفاده از پنیر پیتزای کم چرب باعث میشه چربی اضافی مواد میانی بیرون نزنه و خمیر نرم نشه.
  • مواد میانی رو به شکل خنک داخل خمیر سمبوسه بذارید، چون مواد داغ باعث خیس شدن ورقه ها قبل از سرخ شدن میشه.
  • موقع پیچیدن، از ریختن مواد بیشتر از ظرفیت خمیر خودداری کنید تا لبه ها راحت بسته بشه و وسط کار باز نشه. این کار باعث میشه حین سرخ کردن مواد بیرون نریزه.
  • توی طرز تهیه سمبوسه پیتزایی با مرغ یا گوشت، کمی ادویه فلفل و آویشن طعم رو شبیه پیتزاهای بیرون می کنه.
  • بعد از سرخ کردن، سمبوسه ها رو بلافاصله روی دستمال آشپزخانه یا کاغذ مخصوص روغن گیر بذارید تا روغن اضافی گرفته بشه و بافتشون ترد باقی بمونه.
  • اگه به جای سرخ کردن، سمبوسه پیتزایی از فر بهره ببرید، با کمی روغن روی خمیر هم میشه سمبوسه طلایی و کم چرب داشت.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن سمبوسه پیتزایی

چطور سمبوسه پیتزایی رو ترد و برشته کنیم؟

خمیر رو نازک باز کنید یا از لواش تازه بهره ببرید. قبل از سرخ کردن چند دقیقه بذارید یخچال بمونه. توی روغن با حرارت میانه سرخ کنید تا مغزپخت بشه. بیرونش هم طلایی و برشته بشه.

چرا سمبوسه حین سرخ کردن باز میشه؟

مواد رو زیاد نریزید که خمیر کش بیاد. برای چسبوندن لبه ها از آب یا مخلوط آرد و آب بهره ببرید. با انگشت محکم فشار بدید تا خوب بچسبه. این کار جلوی ورود روغن به داخل رو می گیره.

میشه سمبوسه پیتزایی رو رژیمی درست کرد؟

بله، میشه بدون سرخ کردن هم درستش کرد. داخل فر با کمی برس روغن بپزید. یا از سرخ کن بدون روغن بهره ببرید. طعم و بافتش باز هم خوب میشه.

برترین مواد داخل سمبوسه پیتزایی چیه؟

قارچ تفت خورده و فلفل دلمه ای ترکیب خوبیه. پنیر پیتزا و سوسیس یا مرغ پخته رو اضافه کنید. کمی سس گوجه هم طعمش رو کامل می کنه. البته می تونید مواد میانی سمبوسه رو بسته به ذائقه خودتون تغییر بدید؛ مثلا از ذرت، نخودفرنگی، سیب زمینی نگینی و … هم بهره ببرید.

چطور روغن اضافی سمبوسه رو بگیریم؟

بعد از درآوردن از روغن، بلافاصله روی دستمال آشپزخانه بذارید. این کار باعث میشه روغن اضافی کشیده بشه. بافتش هم تردتر و سبک تر بمونه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 22 شهریور 1404 بروزرسانی: 22 شهریور 1404 گردآورنده: nagh.ir شناسه مطلب: 2401

به "طرز تهیه سمبوسه پیتزایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سمبوسه پیتزایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید