طرز تهیه چای پوره به روش صحیح؛ همراه با خواص آن
به گزارش ناق، چای پوره (یا پوئر) که در چین چای تیره نیز نامیده می شود نوعی چای نسبتا کمیاب است که در استان یوان در چین تولید می شود. موارد نادرست زیادی به چای پوره نسبت داده شده و روش های نادرستی برای آماده کردن این چای پیشنهاد شده است. اگر می خواهید چای پوره را درست شناخته و روش درست استفاده از آن را بدانید با ما تا انتهای این مقاله در خبرنگاران بلاگ همراه باشید. بهترین چای ها را در این مقاله بشناسید.
مروری سریع بر چای پوره
- این چای، بومی استان یوان در چین است.
- نام های دیگر این چای - هیچا - یا چای تیره است.
- دمای مورد نیاز برای دم کشیدن این چای 195 درجه فارنهایت است.
- هر فنجان از این چای 60 الی 70 میلی گرم کافئین دارد.
- چای پوره باکیفیت، بوی عمیق و غنی دارد و حالتی از بوی قارچ در بوی آن حس می شود.
معمولا چای پوره برای افرادی که قهوه مصرف می کنند دسر مناسبی است. سوای عطر خوب این چای، خواصی که برای سلامتی دارد نیز بسیار قابل توجه است. این چای گزینه مناسبی برای بعد از یک وعده غذای مفصل است و به هضم غذا کمک می کند. در چین و هنگ کنگ این چای بعد و یا به همراه غذاهای چرب مصرف می شود.
اگر بوی چای پوره را دوست نداشتید باید بدانید این چای در انواع عطردار نیز فراوری شده و در بازار موجود است. انواع وانیلی این چای از طریق شرکت های مختلف فراوری و به بازار عرضه می شود.
خواص چای پوره برای سلامتی
- در گیاه شناسی سنتی چین بر این باور بودند که چای پوره رگ ها را باز کرده و ناحیه شکم را گرم می کند. این چای برای خون و عمل هضم هم مفید است. به همین دلایل معمولا بعد از وعده های سنگین غذایی که چربی زیادی به بدن فرد وارد می شود، مصرف می شود.
- برخی مطالعات نشان داده اند که این چای برای کاهش کلسترول خون مفید است و همچنین باعث کاهش فشار خون می شود.
- تحقیقات نشان داده اند این چای سوخت و ساز را در بدن افزایش می دهد برای همین گزینه خوبی برای رژیم های لاغری است. برخی افراد متوجه شده اند در صورتی که این چای بیش از حد مصرف شود باعث نوعی سرخوشی و سرگیجه می شود.
منشا چای پوره کجاست؟
چای پوره هزاران سال پیش در استان یوان چین فراوری شد. در این استان گیاه چای برگ های بزرگتری نسبت به جاهای دیگر دارد.
تاریخ چای در واقع همان تاریخ داد و ستد این ماده غذایی بین قبایل و حکومت ها در هزاران سال پیش بوده است. این چای بر اساس نام شهری که اولین بار در آن این چای فرآوری شد پوره نامیده شده است.
معمولا این نوع چای برای راحتی حمل و نقل به صورت قالب های فشرده شده از این نوع چای تهیه می شود. رنگ تیره این چای به دلیل اکسیداسیون آن در انبار ها به وجود می آید.
فرایند سالخوردگی چای پوره نوعی فراوری آرام است و می تواند برای نوع خام آن 15 سال طول بکشد. پس از 15 سال نگهداری این چای، رنگ و طعم خاص آن شکل می گیرد.
در دهه 1970 نوعی روش فراوری به وجود آمد که می توانست سرعت فرآوری چای پوره را تسریع کند. این روش در سال 1990 توانست به فراوری انبوه چای پوره منجر شود. در این مدت در مکان های مختلف از هر نوع چای برای درست کردن چای پوره به این روش تازه استفاده شد. برای اینکه تقاضا و نیاز افراد به این چای برطرف شود لازم بوده که از روش های تازه و منابع اولیه متفاوتی استفاده شود. البته این محصول تازه هرگز نتوانسته جای چای پوره فراوریشده در استان یوان چین را بگیرد.
روش فراوری چای پوره
چای پوره اصلی از فراوری حداقلی برگ های بزرگ گیاه چای در استان یوان به دست می آید و قبل از مصرف به مدت چند سال نگهداری می شود تا فرایند سالخوردگی و آماده شدن آن انجام شود. این نوع چای پوره بین 15 تا 20 سال زمان برای فراوری نیاز دارد و هر چه سن این چای بالاتر برود طعم و عطر و رایحه بهتری پیدا می کند.
این روش فراوری تازه، ترکیبی از گرما و رطوبت را برای آماده سازی چای پوره به کار می برد. این کار باعث می شود باکتری های بسیار مفیدی روی برگ های چای تشکیل شوند و کیفیت این چای بالا برود.
در این روش حدود یک سال طول می کشد تا چای پوره نهایی آماده ارسال به بازار شود.
شکل های چای پوره
یکی از ویژگی های چای پوره این است که در اشکال مختلفی دیده می شود. این چای معمولا در فرم تکه ای و قالبی دیده می شود ولی می توان با برش آن را به هر شکلی درآورد تا حمل و نقل و بسته بندی آن آسان تر باشد.
طرز تهیه و دم کردن چای پوره
- اگر از شکل های قالبی چای پوره استفاده می کنید باید به میزان یک قاشق چای خوری یا به میزان دو برگ از چای را برداشته و بخار دهید.
- اگر چای پوره شما عمر زیادی دارد باید آبکشی شود. این کار خاک احتمالی موجود در طول دوره نگهداری را تمیز می کند و شفافیت چای بالاتر می رود.
- برای دم کردن چای پوره را داخل قوری بریزید و روی آن تا حدی که کاملا غرق شود آب جوش بریزید و بلافاصله آب را خالی کنید.
- حال چای پوره آماده بخارپز شدن است. چای را روی آب با دمای 205 درجه فارنهایت در برخی وسایل 15 تا 20 ثانیه و در برخی کتری ها حدود 3 تا 5 دقیقه بخار دهید. برخی افراد ترجیح می دهند به جای آب نزدیک به نقطه جوش از آب کاملا جوش استفاده کنند تا چای رایحه قوی تری داشته باشد.
منبع: thespruceeats.com
منبع: اُکالا