طرز تهیه کباب دل مرغ به 6 روش
به گزارش ناق، اگه دنبال یه غذای متفاوت، خوش طعم و ارزان می گردین، کباب دل مرغ می تونه یه انتخاب عالی باشه. خیلی ها دل مرغ رو نادیده می گیرن، در حالی که با یه کم سلیقه و ادویه مناسب، می شه ازش یه کباب خوشمزه و خاص درست کرد. این غذا هم برای مهمونی ها و هم برای یه شام سبک و متفاوت، مناسبه. مزه دار کردن درست و پخت اصولی، راز خوش طعم شدن دل مرغ برای کباب کردن هست. تو این مقاله از در قراره مرحله به مرحله طرز تهیه کباب دل مرغ به روش های مختلف و رازهای خوشمزه و آبدار شدن کباب دل رو با هم یاد بگیریم.

طرز تهیه کباب دل مرغ در یک نگاه
برای طرز تهیه کباب دل مرغ، اول باید دل ها رو خوب پاکسازی کنین؛ یعنی چربی ها و لخته های خون رو جدا نموده و با دقت بشورین تا کاملاً تمیز بشن. بعدش دل ها رو با روغن زیتون، سیر رنده شده، آبلیمو و ادویه هایی مثل آویشن، پاپریکا، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کنین و بذارین چند ساعت تو یخچال بمونه تا حسابی طعم بگیره.
در ادامه دل ها رو به سیخ بکش و روی منقل یا گریل با حرارت ملایم کباب کنین. هر چند دقیقه یه بار سیخ ها رو بچرخونین تا نسوزه. اگه می خواین خوش طعم تر بشه، می تونین آخر کار کمی کره و زعفرون روش بزننی. این کباب رو معمولاً با نون تازه، سبزی خوردن و گوجه کبابی سرو می کنن.
شما می تونین میزان مواد اولیه، مراحل و جزییات طرز تهیه کباب دل مرغ رو در ادامه این مطلب بخونین.
مواد لازم برای تهیه کباب دل مرغ (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
دل تازه مرغ | 1 کیلوگرم |
پیاز | 2 عدد میانه |
سیر تازه | 4 حبه |
آبلیمو | 4 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون یا روغن مایع | 4 قاشق غذاخوری |
نمک | 2 قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چای خوری |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
فلفل دلمه ای رنگی | 2 عدد میانه |
گوجه فرنگی کوچک | 8 عدد |
برنج یا نان، ترشی و دوغ | برای سرو با کباب دل مرغ |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 تا 30 دقیقه
مدت زمان استراحت مواد کباب: حداقل 2 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کباب دل مرغ: 10 تا 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه کباب دل مرغ ساده
با کباب کردن دل مرغ، می تونین طعمی مجذوب کننده و همه پسند رو تجربه کنین. اما برای اینکه کیفیت کباب دل مرغ، بالا بره، از روش زیر برای تهیه اون یاری بگیرین.
مرحله اول: دل مرغ رو پاک کنین
در اولین قدم از طرز تهیه کباب با دل مرغ، دل های مرغ رو خوب بشورین و با دقت، تمام رگ ها، چربی های اضافی و بخش های غیرقابل مصرف رو جدا کنین. این مرحله خیلی مهمه چون تمیزی دل ها تأثیر مستقیمی روی طعم نهایی غذا داره. پیشنهاد می شه دل ها رو از وسط نصف کنین تا هم بهتر مزه دار بشن و هم سریع تر مغزپخت بشن. این کار باعث می شه بافت دل ها لطیف تر و خوش خوراک تر بشه.
در صورت تمایل می تونین دل مرغ بسته بندی شده رو به صورت خرید و اینترنتی از فروشگاه های خریداری کنین.
مرحله دوم: مواد مرینیت رو آماده کنین
برای مزه دار کردن دل ها، ابتدا پیاز رو رنده کنین و آب اضافی شو بگیرین تا طعم تلخ نده. سیر رو هم له یا رنده کنین. سپس توی یک ظرف بزرگ، دل های پاک شده رو با پیاز، سیر، آب لیمو تازه، روغن، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب کنین. مواد رو خوب هم بزنین تا همه دل ها به طور یکنواخت به ادویه ها آغشته بشن. توی این مرحله طعم کباب شکل می گیره، پس با حوصله انجامش بدین.
انواع ادویه معطر غذا، نمک و آبلیموی تازه رو از فروشگاه های به صورت خرید اینترنتی و حضوری و می تونین تهیه کنین.
مرحله سوم: دل ها رو استراحت بدین
توی این مرحله از درست کردن کباب دل مرغ، ظرف رو با سلفون بپوشونین و داخل یخچال بذارین. دل ها باید حداقل 2 ساعت در این حالت بمونن تا طعم ها به خوردشون بره. اگه وقت دارین، اجازه بدین یک شب کامل بمونه؛ این کار باعث می شه دل ها حسابی مزه دار و خوش عطر بشن. هر چی زمان استراحت بیشتر باشه، نتیجه نهایی دلچسب تره.
مرحله چهارم: دل مرغ رو سیخ بزنین
وقتی دل ها خوب مزه دار شدن، نوبت به سیخ کردن می رسه. دل ها رو به سیخ بکشین و اگه دوست دارین، بینشون از تکه های فلفل دلمه ای رنگی یا گوجه فرنگی استفاده کنین تا هم ظاهر غذا مجذوب کننده تر بشه و هم طعمش متنوع تر. اگه از سیخ چوبی استفاده می کنین، حتما قبلش حدود 30 دقیقه توی آب بذارین تا هنگام پخت نسوزه و سالم بمونه.
مرحله پنجم: کباب دل مرغ رو روی منقل یا گریل کباب کنین
منقل یا گریل رو با حرارت میانه آماده کنین. سیخ ها رو روی حرارت بذارین و هر طرف دل ها رو حدود 5 تا 7 دقیقه بپزین. دقت کنین که دل ها مغزپخت بشن ولی زیادی نپزن، چون ممکنه خشک و سفت بشن. اگه از زغال استفاده می کنین، طعم دود ملایمی به کباب می ده که خیلی دل چسبه.
مرحله آخر: کباب دل مرغ رو سرو کنین
در نهایت، کباب دل مرغ رو با نان تازه، سبزی خوردن، انواع ترشی () و دوغ سرو کنین تا یه وعده کامل و سنتی داشته باشین. اگه بخواین، می تونین کنار غذا یا یا هم بذارین تا ترکیب رنگ و طعم مجذوب کننده تری داشته باشه. این غذا برای مهمونی های خودمونی یا پیک نیک های خانوادگی هم عالیه.
انواع ترشی، دوغ، انواع برنج ایرانی و خارجی باکیفیت و انواع نان رو به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.
مواد اولیه برای تهیه کباب دل مرغ چرخ نموده
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
دل مرغ | نیم کیلوگرم (تمیز و رگ گیری شده) |
پیاز | 1 عدد میانه (رنده و آب گرفته) |
سیر | 1 حبه (له شده) |
رب انار یا رب گوجه | 1 قاشق غذاخوری |
روغن مایع یا روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | نصف قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | 1/4 قاشق چای خوری |
زردچوبه | 1/4 قاشق چای خوری |
پودر سماق یا گلپر (اختیاری) | کمی |
آرد نخودچی یا پودر سوخاری | 1 قاشق غذاخوری (در صورت احتیاج) |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 تا 30 دقیقه
مدت زمان استراحت مواد کباب: حداقل 2 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کباب دل مرغ: 10 تا 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه کباب دل مرغ چرخ شده
اگر می خواین یه کوبیده مالی و در عین حال خوشمزه درست کنین، کباب دل مرغ چرخ شده، برترین گزینه ست.
مرحله اول: دل مرغ رو آماده کنین
دل های مرغ رو کاملا تمیز نموده، رگ گیری و با چرخ گوشت یا غذاساز چرخ کنین تا بافتی یکدست و لطیف پیدا کنه. این مرحله پایه اصلی بافت کباب شماست.
مرحله دوم: مواد کباب دل مرغ رو ترکیب کنین
دل چرخ نموده رو داخل یک کاسه بریزین و با پیاز رنده شده و آب گرفته، سیر له شده، رب انار یا رب گوجه فرنگی، روغن، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه های دلخواه مثل سماق یا گلپر مخلوط کنین. اگر مواد خیلی شل بود، آرد نخودچی یا پودر سوخاری رو اضافه کنین تا حالت چسبندگی پیدا کنه.
رب گوجه، پودر سوخاری و انواع آرد رو به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.
مرحله سوم: مواد کباب کوبیده دل مرغ رو استراحت بدین
مواد آماده شده رو حدود نیم ساعت داخل یخچال قرار بدین تا طعم ها به خورد هم برن و بافت منسجم تری پیدا کنه. این مرحله باعث می شه کباب ها موقع پخت وا نرن.
مرحله چهارم: کباب کوبیده دل مرغ رو فرم بدین
مواد رو به شکل کوفته های کوچک یا روی سیخ های چوبی فرم بدین. سپس در تابه ای نچسب با کمی روغن، یا داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد، حدود 15 تا 20 دقیقه بپزین تا کاملاً مغزپخت و طلایی بشن. در صورت استفاده از فر، می تونین سیخ ها رو در نیمه پخت بچرخونین تا دو طرفشون یکدست برشته بشه. البته می تونین سیخ ها رو روی منقل هم کباب کنین.
مرحله آخر: کباب دل مرغ چرخ نموده رو سرو کنین
کباب دل مرغ چرخ نموده رو با نان تازه، سبزی خوردن، ترشی و در صورت تمایل کمی سس انار () سرو کنین. طعم خاص دل مرغ با رب انار ترکیبی متفاوت و خوش عطر می سازه که قطعاً ارزش امتحان کردن داره.
بیشتر بخوانید:
مواد اولیه برای تهیه کباب دل مرغ با دنبه
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
دل مرغ | 500 گرم |
دنبه گوسفند | 100 گرم |
سینه مرغ | 150 گرم (اختیاری) |
پیاز | 1 عدد (رنده و آب گرفته) |
جوش شیرین | نصف قاشق چای خوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 تا 30 دقیقه
مدت زمان استراحت مواد کباب: حداقل 2 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کباب دل مرغ: 10 تا 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه کباب دل مرغ با دنبه و سینه مرغ
اضافه کردن دنبه به مایه کباب دل مرغ، می تونه بافت اون رو آبدار و لذیذ کنه. این کباب طعی نزدیک به کباب کوبیده با دل مرغ داره و می تونین به روش زیر درست کنین.
مرحله اول: مواد کباب کوبیده با دل مرغ و دنبه رو آماده کنین
در ابتدا برای تهیه کباب دل و سینه مرغ، دل مرغ را از وسط برش بزنین و داخل آن را کاملاً تمیز کنین و بشورین. دنبه و سینه مرغ رو توی چرخ گوشت بریزین و دل مرغ هم اضافه کنین. همه مواد رو با هم چرخ کنین تا یکدست بشه. پیاز رنده شده و آب گرفته را نیز به مواد بیفزایید. سپس نمک، فلفل و جوش شیرین را اضافه نموده و مواد را خوب ورز بدین تا کاملاً منسجم و چسبنده بشن.
سینه مرغ و دنبه گوسفندی رو به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.
مرحله دوم: مایه کباب دل و سینه مرغ رو استراحت بدین
مواد کباب را داخل یه ظرف بریزین، روی اون رو بپوشونین و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار بدین تا طعم ها به خورد هم برن و بافت مواد خودش رو بگیره.
مرحله سوم: مایه کباب رو فرم بدین و بپزین
بعد از استراحت، مواد را با دست یا کباب زن به شکل کوبیده فرم بدین. توری توستر یا فر را چرب نموده و کوبیده ها را روی آن بچینین. گریل بالای فر را روشن کنین و هر طرف کوبیده ها را حدود 5 دقیقه حرارت بدین تا طلایی و مغزپخت بشن. می تونین این کباب رو روی زغال یا در تابه هم بپزین.
مرحله آخر: کباب دل مرغ رو سرو کنین
کباب دل مرغ با دنبه رو با نان تازه، سبزی خوردن، گوجه فرنگی کبابی و کمی کره آب شده سرو کنین. دنبه باعث لطافت و طعم خاص این کباب می شه، بدون اینکه بوی ناخوشایندی داشته باشه.
روش تهیه کباب دل مرغ در تابه
برای تهیه کباب دل مرغ در تابه، حدود 500 گرم دل مرغ رو خوب بشورین و رگ و چربی های اضافی شو جدا کنین، سپس با یک عدد پیاز میانه رنده شده، دو حبه سیر له شده، 2 قاشق غذاخوری آب لیمو، 2 قاشق غذاخوری روغن، نصف قاشق چای خوری نمک، 1/4 قاشق چای خوری فلفل سیاه و نصف قاشق چای خوری زردچوبه مخلوط کنین و حداقل 2 ساعت در یخچال بذارین تا خوب مزه دار بشن.
بعد از استراحت، دل ها رو بدون سیخ و مستقیم داخل تابه ای نچسب که کمی چرب شده بریزین و با حرارت میانه رو به بالا آغاز به سرخ کردن کنین. دل ها رو مرتب هم بزنین تا همه طرفشون طلایی و مغزپخت بشه؛ حدود 10 تا 15 دقیقه زمان کافیه. در صورت تمایل می تونین در کنار دل ها چند حلقه فلفل دلمه ای یا گوجه فرنگی هم اضافه کنین تا هم رنگ و هم طعم غذا بهتر بشه. در نهایت، کباب دل مرغ رو با نان تازه، سبزی خوردن و ترشی سرو کنین و از طعم متفاوتش لذت ببرین.
طرز تهیه کباب دل مرغ در فر
برای تهیه کباب دل مرغ در فر، ابتدا حدود 500 گرم دل مرغ رو خوب بشورین و رگ و چربی های اضافی شو جدا کنین. بعد دل ها رو با 1پیاز میانه رنده شده، 2 حبه سیر له شده، 2 قاشق غذاخوری آب لیمو، 2 قاشق غذاخوری روغن، نصف قاشق چای خوری نمک، 1/4 قاشق چای خوری فلفل سیاه و نصف قاشق چای خوری زردچوبه مخلوط کنین و حداقل دو ساعت در یخچال بذارین تا خوب مزه دار بشن.
بعد از استراحت، دل ها رو به سیخ های فلزی یا چوبی (که از قبل خیس کردین) بزنین و داخل سینی فر بچینین. فر رو از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنین و سیخ ها رو حدود 20 تا 25 دقیقه داخل فر قرار بدین تا خوب بپزن و کمی برشته بشن.
اواسط پخت کباب ها می تونین سیخ ها رو بچرخونین تا دو طرفشون یکدست طلایی بشه. در صورت تمایل، چند حلقه فلفل دلمه ای یا گوجه فرنگی هم کنار دل ها بچینین تا همراهش کباب بشن. در نهایت، کباب دل مرغ رو با نان تازه، سبزی خوردن و ترشی سرو کنین.
طرز تهیه کباب دل مرغ با رب انار
برای تهیه کباب دل مرغ با رب انار ()، ابتدا حدود 500 گرم دل مرغ رو خوب پاک نموده و بشورین، سپس با یک عدد پیاز میانه رنده شده، دو حبه سیر له شده، دو قاشق غذاخوری رب انار، یک قاشق غذاخوری آبلیمو، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون، نصف قاشق چای خوری نمک، کمی فلفل سیاه، زردچوبه و در صورت تمایل کمی گلپر یا پودر سماق مخلوط کنین. این ترکیب رو حداقل 2 تا 3 ساعت در یخچال بذارین تا دل ها خوب مزه دار بشن.
بعد از استراحت، دل ها رو به سیخ بکشین یا مستقیم داخل تابه ای نچسب بریزین و با حرارت میانه رو به بالا سرخ کنین تا کاملاً مغزپخت و کمی برشته بشن. در اواخر پخت، یک قاشق غذاخوری دیگه رب انار رقیق شده با کمی آب رو اضافه کنین تا لعاب خوش طعمی روی دل ها ایجاد بشه. این کباب خوش عطر و ترش مزه رو می تونین با نان تازه، سبزی خوردن، ترشی یا حتی برنج ساده سرو کنین.
نکات مهم در طرز تهیه کباب دل مرغ
- دل هایی رو برای کباب کردن انتخاب کنین که رنگ تیره و براق دارن و بدون لکه یا بوی ناخوشایند هستن. دل های یک مقدار باعث می شن کباب به طور یکنواخت تری بپزن و ظاهر کباب مرتب تر بشه.
- قبل از هر کاری، دل ها رو با دقت بشورین و رگ ها، چربی ها و بافت های سفت رو جدا کنین. این مرحله نه تنها روی طعم بلکه روی بافت نهایی کباب تأثیر زیادی داره.
- دل ها رو از وسط نصف کنین یا به قطعات کوچک تر تقسیم کنین تا هم سریع تر بپزن و هم بهتر مزه دار بشن.
- از ترکیب پیاز، سیر، آبلیمو، روغن، ادویه ها و در صورت تمایل رب انار یا ماست برای مرینیت دل های مرغ استفاده کنین. حداقل 2 تا 3 ساعت زمان برای استراحت در یخچال در نظر بگیرین. اگر مایه کباب برای یک شب تا صبح بمونه، طعم اون چند برابر می شه.
- اگه در طرز تهیه کباب دل مرغ، دل رو چرخ می کنین، اضافه کردن کمی دنبه یا سینه مرغ باعث لطافت بیشتر و جلوگیری از خشکی کباب می شه. این ترکیب در کباب کوبیده دل مرغ عالی جواب می ده.
- برای طرز تهیه کباب دل مرغ با دنبه بدون چرخ کردن، می تونین دل های مرغ رو از وسط نصف کنین و دنبه ها رو به صورت نواری برش بزنین. هر نوار دنبه رو لای دل بذارین و دل رو به سیخ بزنین و کباب کنین.
- دل ها رو با فاصله مناسب روی سیخ بچینین تا حرارت به همه قسمت ها برسه. استفاده از فلفل دلمه ای یا گوجه فرنگی بین دل ها هم ظاهر رو زیباتر و هم طعم رو متنوع تر می کنه.
- کباب دل مرغ رو با حرارت میانه بپزین. حرارت زیاد باعث خشک شدن دل ها می شه و حرارت کم ممکنه باعث خام موندن داخل دل ها بشه. برترین حالت، پخت تدریجی با چرخش منظم سیخ هاست.
- اگه دوست دارین کباب دل مرغتون براق و خوش عطر باشه، در دقایق انتهای پخت، کمی رب انار رقیق شده یا کره آب شده روی دل ها بمالین. این کار ظاهر و طعم رو حرفه ای تر می کنه.
فوت و فن های خوشمزه شدن کباب دل مرغ
برای آبدار شدن کباب دل مرغ چه کنیم؟
- دل مرغ رو با مواد اسیدی ملایم مثل آب لیمو یا ماست مرینیت کنین تا بافتش نرم و آبدار بشه.
- کمی دنبه یا کره به دل ها اضافه کنین تا چربی طبیعی باعث حفظ رطوبت بشه.
- از حرارت ملایم و غیرمستقیم استفاده کنین تا دل ها به آرامی بپزن و خشک نشن.
- در انتها پخت کباب دل مرغ، دل ها رو با کره یا رب انار برس بزنین تا لعاب دار و آبدار بشن.
- بعد از پخت کباب دل مرغ، دل ها رو چند دقیقه داخل ظرف دربسته بذارین تا بخار باعث حفظ لطافت بشه.
برترین مواد مرینیت برای تهیه کباب دل مرغ چیست؟
برای مرینیت دل مرغ و تهیه یک کباب خوش طعم و آبدار، ترکیبی از پیاز رنده شده، سیر له شده، آب لیمو تازه، روغن زیتون، کمی ماست چکیده، ادویه هایی مثل فلفل سیاه، پاپریکا و زردچوبه، به همراه رب انار یا زعفران دم نموده، برترین انتخابه. این مواد هم بوی زهم دل رو می گیرن، هم بافتش رو لطیف می کنن و طعم لذیذی به کباب می دن.
منبع: افق کوروش