5 روش طرز تهیه خیارشور نمکی، سرکه ای، فوری و یک روزه
به گزارش ناق، طرز تهیه خیارشور فوری و یک روزه را بلد هستید؟ طرز تهیه خیارشور عالی و درجه یک به روش رستورانی کار سختی نیست. خیارشور را هم به صورت سرکه ای و هم نمکی می توانید به چند روش درست کنید. در این مقاله از در چند روش طرز تهیه خیارشور سرکه ای، خیارشور نمکی، خیارشور فوری و خیارشور با آب نجوشیده را به شما آموزش خواهیم داد. بعلاوه نکات تهیه و نگهداری خیارشور را به شما می گوییم.

مواد لازم برای تهیه خیارشور با سرکه (روش اول)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
خیار بوته ای ریز و قلمی | 1 کیلوگرم |
سرکه سفید | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
آب | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
سیر | 5 حبه |
فلفل تند سبز یا قرمز | 3 عدد |
شوید تازه | 100 گرم |
ترخون تازه | 100 گرم |
تخم گشنیز | 1/4 قاشق چای خوری |
نخود (یا زاج سفید) | 5 عدد نخود یا زاج سفید به مقدار 2 حبه قند |
مدت زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه
مدت زمان رسیدن خیارشور سرکه ای: 1 هفته
مراحل طرز تهیه خیارشور سرکه ای
برای طرز تهیه خیارشور در منزل با سرکه، باید مواد بالا را آماده نموده و مرحله به مرحله طرز تهیه خیارشور برای یک کیلو خیار را به ترتیب زیر دنبال کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
ابتدا برای طرز تهیه خیارشور خانگی با ماندگاری بالا خیارها را بشویید و ساقه خیار را جدا کنید. خیارها را به خوبی بشویید و روی یک پارچه تمیز بگذارید تا آب اضافی شان گرفته گردد. مراقب باشید در حین شستن خیارها، پوست آنها زخمی نگردد. فلفل های تازه، ترخون و شوید (به صورت ساقه ای) را هم بشویید و روی دستمال بگذارید.
مرحله دوم: مایه خیارشور را آماده کنید
در یک قابلمه آب، نمک و سرکه را بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. حدود 5 دقیقه بعد از اینکه محلول سرکه و آب جوشید، شعله را خاموش کنید و کمی صبر کنید تا دمای آن، خنک و همدما با محیط گردد. در این فاصله، خیارها و سبزی ها را با دستمال تمیز کاملا خشک کنید تا هیچ رطوبتی نداشته باشند. چون رطوبت اضافه باعث کپک زدن خیارشور می گردد.
در صورت تمایل می توانید انواع خیارشور، سرکه و نمک را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله سوم: ظروف شیشه ای را آماده کنید
شیشه هایی را که برای خیارشور انداختن در نظر گرفته اید، بشویید و خشک کنید. برای استرلیزه شدن شیشه، می توانید آنها را به مدت 20 دقیقه در آب جوش بگذارید، سپس شیشه ها را بیرون بیاورید و کاملا خشک کنید.
مرحله چهارم: خیارها را در شیشه بچینید
حبه های سیر را پوست بگیرید. روی خیارها را با یک سوزن، چند سوراخ ایجاد کنید و در شیشه بچینید. بین خیارها را سیر، ترخون، شوید، فلفل تند و تخم گشنیز بریزید. نخودها یا تکه های زاج را هم روی مواد قرار دهید. (این مواد باعث ترد شدن خیارشور می شوند.)
برای خرید نخود می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله پنجم: سرکه را اضافه کنید
در آخر، محلول سرکه و نمک را روی خیارها بریزید، در حدی که به مقدار 1 بند انگشت، روی آنها را بگیرد. سپس درب شیشه را محکم ببندید، طوری که هیچ روزنه ای نداشته باشد و هوا به آن وارد نگردد.
برای احتیاط، یک پلاستیک فریزری در دهانه شیشه بگذارید و بعد در شیشه را ببندید. شیشه خیارشور را به مدت 1 هفته در جای خنک و دور از تابش نور خورشید قرار دهید تا خیارشور آماده مصرف گردد و برسد. بعد از باز کردن درب شیشه و مصرف، خیارشور را به یخچال منتقل کنید.
طرز تهیه خیارشور با آب نمک (روش دوم)
برای تهیه خیارشور با آب نمک، به ازای یک کیلوگرم خیار، 4 لیوان دسته دار فرانسوی آب، نصف لیوان سرکه سفید و 3 تا 4 قاشق غذاخوری نمک (یا به مقدار دلخواه) را روی حرارت بجوشانید تا ذرات نمک حل شوند.
سپس مانند روش بالا، خیارها، شوید و ترخون را بشویید و خشک کنید. آنها را به همراه، سیر، فلفل تند، تخم گشنیز، شوید، ترخون و نخود یا زاج سفید در ظرف شیشه ای درب دار و تمیز و خشک بریزید. بعد از خنک شدن آب نمک، آن را روی مواد بریزید و درب شیشه خیارشور را محکم ببندید. شیشه خیارشور را در جای خشک و خنک، به دور از آفتاب، به مدت 1 هفته قرار دهید تا خیارشورها برسند.
طرز تهیه خیارشور با آب نجوشیده (روش سوم)
برای تهیه خیارشور با آب نجوشیده، هر کدام از روش های بالا را می توانید امتحان کنید ولی به جای آب جوشیده، از آب معدنی بهره ببرید. این کار باعث می گردد احتمال کپک زدن خیارشور کم گردد. تا حد ممکن، از آب لوله کشی استفاده نکنید.
را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
طرز تهیه خیارشور فوری (روش چهارم)
برای اینکه خیارشور فوری درست کنید، می توانید خیارها را بعد از شستن و خشک کردن، به صورت حلقه ای خرد کنید و در شیشه تمیز و خشک با درب سالم بریزید. دیگر مواد مثل سیر، فلفل، شوید، ترخون و تخم گشنیز را هم اضافه کنید. سپس آب نمک یا آب و سرکه را به آن اضافه کنید. درب بطری را محکم ببندید.
یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس شیشه یا شیشه های ترشی را در قابلمه بگذارید، طوری که حداقل 2/3 شیشه ها در آب جوش باشد. به مدت 20 دقیقه شیشه ها را در آب، بجوشانید. سپس شعله را خاموش کنید. یک دستمال روی سطح بیندازید و شیشه ها را به صورت وارونه روی دستمال بگذارید. چند ساعت بعد یا نهایت 24 ساعت بعد، این خیارشورهای فوری آماده مصرف هستند.
طرز تهیه خیارشور یک روزه فوری (روش پنجم)
یک روش دیگر برای تهیه خیارشور یک روزه یا فوری، این است که وقتی محلول سرکه و آب و نمک را می جوشانید، بعد از جوش آمدن، خیارها را در قابلمه بریزید و بجوشانید، در حدی که خیارها خیلی نرم و پخته نشوند. سپس آنها را سرو کنید.
برای استفاده طولانی مدت تر این خیارها را با سیر، فلفل، تخم گشنیز، ترخون و گشنیز در یک شیشه درب دار خشک و تمیز بریزید. در این روش بهتر است خیارها را حلقه ای نکنید چون آب جوش و سرکه داخل خیارها می روند و خیارشور طعم آبکی می گیرد.
فوت و فن های خوشمزه شدن خیار شور خانگی با ماندگاری بالا
چه خیاری برای خیارشور بهتر است؟
خیار بوته ای به خاطر سفت تر بودن بافت آن، نسبت به خیار درختی برای شور کردن بهتر است.
چه کار کنیم خیارشور ترد گردد؟
برای ترد شدن خیارشور:
1- خیارهای کوچک و نازک را انتخاب کنید.
2- استفاده از نمک به ترد شدن خیار شور یاری می نماید.
3- سرکه را از دستور تهیه خیارشور حذف نکنید.
4- قبل از بستن درب شیشه خیار شور، چند دانه نخود یا کمی زاج سفید به آن اضافه کنید.
چرا خیارشور پوک می گردد؟
1- خیارهای ریز را انتخاب کنید. هر چه خیارها درشت تر و بی کیفیت تر باشند، احتمال پوک شدن آنها بیشتر است.
2- روی خیارها را با سوزن سوراخ کنید تا سرکه و آب نمک به قسمت داخل آن نفود کند و پوک نگردد.
چرا خیار شور کپک می زند؟
- خیارها را قبل از شور انداختن، کاملا خشک ننموده اید.
- سبزی های تازه بعد از شستن، هنوز رطوبت داشته اند و در بطری ریخته اید.
- آب، نمک و سرکه را نجوشانده اید.
- در صورت استفاده از آب نجوشیده، از آب معدنی استفاده ننموده اید.
- درب شیشه خیارشور خراب بوده یا کاملا کیپ نبوده و هوا به آن نفوذ نموده است.
- داخل شیشه، آلودگی یا چربی وجود داشته و استریل نشده بوده است.
- بعد از باز کردن درب شیشه، آن را در یخچال نگذاشته اید.
- با قاشق یا چنگال کثیف، چرب یا خیس، خیارشور را از شیشه بیرون آورده اید.
نسبت آب و نمک برای تهیه خیارشور چقدر است؟
برای درست کردن خیارشور، به ازای هر یک لیتر آب، 2 قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید. یا مثلا برای 12 لیوان دسته دار فرانسوی آب، 7 قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید. برای تهیه خیارشور بیشتر یا کمتر، نمک و آب را به همین نسبت، کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید.
نسبت آب و سرکه در تهیه خیارشور چقدر است؟
برای هر لیتر آب، 2 قاشق غذاخوری سرکه کافی است، البته این در صورتی است که بخواهید خیارشور نمکی درست کنید. اگر می خواهید خیارشور سرکه ای درست کنید، مقدار آب را 2 تا 3 برابر سرکه در نظر بگیرید.
منبع: افق کوروش