طرز تهیه دست پیچ کرمانشاهی ، کوفته محبوب طب سنتی ایرانی

به گزارش ناق، دست پیچ کرمانشاهی یک است. دست پیچ شباهت ظاهری زیادی با کوفته دارد و بر پایه نخود یا لپه و گوشت چرخ نموده تهیه می گردد. دست پیچ کرمانشاه یک غذای لذیذ و مقوی از نظر طب سنتی است که با رعایت چند نکته ساده به راحتی می توانید آن را در خانه تهیه کنید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه دست پیچ کرمانشاهی می پردازیم و بعلاوه نکته های مهم در طبخ این غذای کردی و فوت و فن های خوشمزه تر شدنش را نیز با شما در میان خواهیم گذاشت.

طرز تهیه دست پیچ کرمانشاهی ، کوفته محبوب طب سنتی ایرانی

مواد لازم برای تهیه دست پیچ کرمانشاه

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت چرخ نمودهنیم کیلوگرم
نخود آبگوشتی (یا کنسرو نخود)250 گرم
تخم مرغ2 عدد
پیاز3 عدد بزرگ
آرد نخودچی100 گرم
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان کافی
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
آب جوش2 لیوان فرانسوی دسته دار
آبلیمو2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
مغز گردو، کشمش، قیسی و پیاز داغبرای داخل دست پیچ
نانبرای سرو دست پیچ کرمانشاه

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم جهت پخت دست پیچ کرمانشاهی: 30 الی 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه دست پیچ کرمانشاهی لذیذ و مقوی

دست پیچ کرمانشاهی از انواع دست پیچ های خوشمزه است و در دسته کوفته ها قرار می گیرد. این دست پیچ کردی شباهت زیادی به دارد. لایه بیرونی این غذا از نخود و گوشت چرخ نموده درست شده و داخل آن با موادی مثل مغز گردو، کشمش، برگه قیسی و پیاز داغ پر می گردد.

مرحله اول: مواد اولیه دست پیچ کرمانشاهی را آماده کنید

نخود آبگوشتی را از شب قبل بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. این کار یاری می نماید تا نفخ نخود از بین برود و زودتر بپزد. اگر گوشت چرخ نموده ندارید مخلوطی از گوشت گاو و گوساله را بشویید و آبکش کنید تا آب اضافی آن خارج گردد.

سپس با یاری چرخ گوشت، گوشت ها را دو تا سه بار چرخ کنید. اگر هم گوشت چرخ نموده آماده دارید باید حتما 2 الی سه بار چرخ شده باشد. یک عدد پیاز درشت را رنده کنید. پیاز رنده شده را در دستانتان فشرده کنید تا آب آن خارج گردد. تفاله پیاز را لازم دارید. 2 عدد پیاز درشت را هم خلالی نازک خرد کنید و در میزانی روغن سرخ کردنی تا یک داشته باشید.

برگه های قیسی را بشویید، بعلاوه کشمش ها را در آب بخیسانید و بعد از چند مرتبه آب آن را عوض کنید و بشویید.

مرحله دوم: گوشت کوفته را ورز دهید

در این مرحله از طرز تهیه دست پیچ کرمانشاهی باید گوشت را ورز دهید؛ اما قبل از آن احتیاج است تا گوشت را مزه دار کنید. به گوشت چرخ نموده میزانی نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و تفاله پیاز رنده شده را اضافه کنید و به خوبی ورز دهید تا تمام مواد با هم مخلوط شوند و گوشت مزه دار گردد. مایه گوشت را باید آنقدر ورز دهید که یکدست و چسبناک گردد.

می توانید برای تهیه گوشت چرخ نموده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به صورت و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: نخود را بپزید و له کنید

نخود را که از قبل خیسانده اید آبکش کنید و اجازه دهید کمی خشک گردد و آب اضافه از آن خارج گردد. نخودها را در یک قابلمه مناسب به همراه آب روی حرارت بگذارید تا کاملا بپزد.

بعد از آنکه نخود کاملا پخت آن را آبکش کنید. نخودها را از طریق چرخ گوشت، غذاساز یا گوشتکوب کاملا له کنید و به شکل پوره در آورید. اگر از کنسرو نخود آبگوشتی استفاده می کنید آن را آبکش کنید تا کاملا آبش کشیده گردد و سپس نخود را له یا پوره کنید.

می توانید برای تهیه نخود یا کنسرو نخود آبگوشتی به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهار: بقیه مواد دست پیچ را به گوشت چرخ نموده اضافه کنید

نخودها را که له کردید به مخلوط گوشت چرخ نموده اضافه کنید. آرد نخودچی را هم در همین مرحله به دیگر مواد دست پیچ اضافه کنید و همه مواد را با هم ورز دهید. سپس نوبت اضافه کردن تخم مرغ هاست. تخم مرغ ها را به مخلوط گوشت و نخود و آردنخودچی اضافه کنید و این مایه گوشتی با دست به خوبی ورز دهید. ورز دادن را تا جایی ادامه دهید تا مواد حالت چسبندگی پیدا نمایند.

می توانید برای تهیه آرد نخودچی و تخم مرغ به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله پنجم: مایه دست پیچ کرمانشاه را استراحت دهید

بعد از آنکه مایه دست پیچ را خوب ورز دادید تا جایی که همه مواد با هم مخلوط شدند و حالت چسبندگی پیدا کردند، روی ظرف را با یک کیسه پلاستیکی یا سلفون بپوشانید. مایه دست پیچ را برای حدود 20 الی 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

مرحله ششم: سس دست پیچ کرمانشاهی را آماده کنید

در فاصله ای که مایه دست پیچ را برای استراحت در یخچال قرار می دهید فرصت کافی برای درست کردن سس آن خواهید داشت. برای درست کردن سس دست پیچ گوشت کرمانشاهی یک تابه را روی حرارت میانه قرار دهید.

میزانی روغن سرخ کردنی در تابه بریزید و اجازه دهید تا خوب داغ گردد. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا خوب سرخ و رنگ آن باز گردد. دو لیوان آب جوش، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا مایه سس جوش بیاید. بعد از آنکه جوش آمد حرارت را کم کنید. سس باید با حرارت ملایم بجوشد و غلیظ گردد.

می توانید برای تهیه روغن سرخ کردنی، رب گوجه فرنگی و آبلیمو به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هفتم: کوفته های دست پیچ را آماده کنید

بعد از نیم ساعت مایه دست پیچ کرمونشاهی را از یخچال در آورید. میزان یک نارنگی از مایه دست پیچ بردارید. وسط آن را گود کنید و با میزانی پیاز داغ، مغز گردوی خرد شده، برگه قیسی و کشمش داخل آن را پر کنید. مایه دست پیچ را ببندید و به شکل بیضی در آورید. این کار را تا تمام شدن تمام مواد دست پیچ انجام دهید.

می توانید برای تهیه پیاز داغ آماده، برگه قیسی و کشمش به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هشتم: دست پیچ کرمانشاهی را سرخ کنید

در این مرحله از طرز تهیه دست پیچ، یک ظرف دیگر روی حرارت قرار دهید. در آن میزانی روغن سرخ کردنی بریزید و اجازه دهید تا روغن داغ گردد. سپس یکی یکی دست پیچ ها را به روغن داغ اضافه کنید و سرخ کنید. زمانی که یک سمت دست پیچ سرخ شد، دست پیچ را بچرخانید تا سمت دیگر آن نیز سرخ گردد.

مرحله نهم: دست پیچ ها را در سس مخصوص بپزید

دست پیچ ها که به میزان کافی سرخ شدند، در سس مخصوصی که از قبل آماده کردید و به غلظت رسیده بچینید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید، درب آن را ببندید و بیست دقیقه زمان بدهید تا سس به خورد دست پیج گوشت برود و حسابی بپزد.

مرحله آخر: دست پیچ گوشت کرمانشاهی را سرو کنید

بعد از حدود بیست دقیقه دست پیچ کرمانشاهی شما آماده است. آن را به همراه سس مخصوص در ظرف مناسب سرو کنید. دست پیج را در وعده نهار و یا شام به همراه نان تازه و سبزی میل کنید و از عطر و طعمش لذت ببرید.

در صورت تمایل نان را به روش های حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه دست پیچ گوشت به روش کرمانشاهی

  • به جای نخود می توانید از لپه در طرز تهیه دست پیچ کرمانشاهی بهره ببرید. برای این منظور لپه را نیز مانند نخود از قبل بخیسانید، بپزید و سپس له کنید. در این صورت یک کوفته با لپه و گوشت خواهید داشت.
  • از یک قابلمه بزرگ برای پختن دست پیچ ها بهره ببرید تا هنگام پخت مجبور نشوید دست پیچ ها را روی هم بچینید. این کار باعث می گردد تا آنها خوب مغز پخت نشوند.
  • از یک قاشق غذاخوری شکر در سس دست پیچ می توانید بهره ببرید. این کار یاری می نماید تا این غذا طعم ملسی پیدا کند.
  • برای آنکه مایه دست پیچ هنگام شکل دادن به آن به دستتان نچسبد، کف دستتان را کمی با آب خیس کنید.
  • گوشت دست پیچ کرمانشاهی نباید زیادی چرب و یا کاملا بدون چربی باشد چون باعث ترک خوردن و وا رفتن دست پیچ می گردد.
  • دست پیچ حتما باید روی شعله ملایم بپزد و جا بیفتد.

فوت و فن های خوشمزه شدن دست پیچ کرمانشاهی

چرا بافت دست پیچ گوشت سفت می گردد؟

لپه و یا نخود باید از قبل به خوبی بپزند. خوب نپختن لپه یا نخود و سفت بودن آن ها باعث می گردد دست پیچ سفت گردد. بعلاوه استفاده زیاد از آرد نخودچی باعث سفت شدن بافت دست پیچ گوشت می گردد.

چرا مایه دست پیچ را باید ورز داد تا چسبنده گردد؟

اگر مایه دست پیچ به خوبی ورز داده نگردد هنگام پخت ترک می خورد و وا می رود.

محصولات مرتبط

تخمه آفتابگردان ساده 100 گرمی سنجابک

27,300 تومان 29,000 تومان 6% تخفیف

پسته اکبری میانه 30 گرمی مزمز

31,900 تومان 34,000 تومان 6% تخفیف

خرما زاهدی بسته سلفون 400 گرمی مروارید سیاه

51,900 تومان 74,600 تومان 30% تخفیف

آلوسانتریزه ظرف سیل وکیومی 400 گرمی آذوقه

81,900 تومان 109,900 تومان 25% تخفیف

کشمش پلویی بسته سلفونی 400 گرمی آذوقه

118,900 تومان 135,900 تومان 13% تخفیف

کشمش پلویی سلفونی 350 گرمی فامیلا

98,900 تومان 124,900 تومان 21% تخفیف

پودر فلفل سیاه 150 گرمی فامیلا

107,900 تومان 117,900 تومان 8% تخفیف

زعفران یک گرمی نوین زعفران

170,900 تومان 230,000 تومان 26% تخفیف

زردچوبه 430 گرمی پت گلها

287,750 تومان 299,350 تومان 4% تخفیف

فلفل سیاه 80 گرمی سانتین

94,900 تومان 99,900 تومان 5% تخفیف

آبلیمو 1 لیتری اروم آدا

84,900 تومان 89,900 تومان 6% تخفیف

آبلیمو 500 گرمی پت کیمبال

48,900 تومان 63,500 تومان 23% تخفیف

رب گوجه فرنگی 800 گرمی شهدین

58,900 تومان 59,900 تومان 2% تخفیف

رب گوجه فرنگی آسان بازشو 800 گرمی روژین

54,900 تومان 62,000 تومان 11% تخفیف

پیاز سرخ شده خلال 300 گرم لاریج سار

172,900 تومان 175,000 تومان 1% تخفیف

آرد سفید 500 گرمی تک

24,500 تومان 24,900 تومان 2% تخفیف

آرد نخودچی جعبه 200 گرمی گلها

56,900 تومان 57,400 تومان 1% تخفیف

روغن مایع سرخ کردنی بدون پالم 1620 گرمی رعنا

97,900 تومان 109,600 تومان 11% تخفیف

روغن سرخ کردنی بدون پالم 1620 گرمی غنچه

109,600 تومان

کنسرو لوبیا چیتی در سس گوجه فرنگی 380 گرم فامیلا

40,900 تومان 49,900 تومان 18% تخفیف

یامور B تخم مرغ 20 عددی گرید

91,600 تومان

تخم مرغ 9 عددی زرده طلایی

41,220 تومان

منبع: افق کوروش
انتشار: 14 مرداد 1403 بروزرسانی: 14 مرداد 1403 گردآورنده: nagh.ir شناسه مطلب: 2273

به "طرز تهیه دست پیچ کرمانشاهی ، کوفته محبوب طب سنتی ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دست پیچ کرمانشاهی ، کوفته محبوب طب سنتی ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید