طرز تهیه چیپس گوشت (بیف جرکی)

به گزارش ناق، چیپس گوشت، بیف جرکی یا جرکی گوساله در واقع همون ورقه های نازک گوشت گوساله ست که به خاطر انرژی بالا، حمل آسان و فسادپذیری کم، یکی از محبوب ترین انواع اسنک گوشتی در آشپزی مدرن به حساب میاد. شما می تونید این گوشت خشک و مزه دار شده رو در فر یا دستگاه خشک کن آماده نموده و به عنوان یه میان وعده پرانرژی و پروتئینی مصرف کنید؛ یا حتی می تونید جرکی گوساله رو در ، و بریزید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا 2 روش طرز تهیه چیپس گوشت رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه چیپس گوشت (بیف جرکی)

طرز تهیه چیپس گوشت در یک نگاه

برای تهیه چیپس گوشت، اول چربی های گوشت گوساله رو جدا کنید. گوشت رو حدود 30 تا 60 دقیقه توی فریزر بگذارید تا کمی سفت و نیمه منجمد بشه؛ سپس، گوشت نیمه منجمد رو به ورقه های 3 تا 5 میلی متری یا کمتر برش بزنید. سس سویا، سس ورچستر، شکر یا عسل و ادویه های دلخواه مثل پودر سیر، پودر پیاز، فلفل و در صورت تمایل چند قطره طعم دهنده دودی مایع رو ترکیب کنید تا یه ماریناد خوشمزه و معطر داشته باشید.

ورقه ها رو با این مواد مرینیت کنید و 8 تا 24 ساعت توی یخچال بذارید. سپس، برش های گوشت رو روی توری فلزی فر بچینید و برای 3 تا 5 ساعت در فر با دمای 70 تا 80 سانتی گراد فر قرار بدید. درب فر رو کمی باز بذارید تا رطوبت خارج بشه. در نیمه زمان پخت، ورقه ها رو برگردونید تا یکنواخت خشک بشن. پس از خشک شدن، چیپس گوشت رو 30 تا 60 دقیقه در دمای اتاق خنک نموده و سپس در ظرف دربسته نگهداری کنید.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن چیپس گوشت ادامه این مطلب رو مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه چیپس گوشت (برای حدود 500 گرم جرکی)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت گوساله (بدون چربی)1 کیلوگرم
سس سویانصف لیوان فرانسوی دسته دار
سس ورچستر2 قاشق غذاخوری
شکر قهوه ای یا عسل1 تا 2 قاشق غذاخوری
پودر سیر1 قاشق چای خوری
پودر پیاز1 قاشق چای خوری
فلفل سیاه1 قاشق چای خوری
طعم دهنده دودی مایع (اختیاری)2 تا 5 قطره

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 20 تا 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای استراحت و مزه دار شدن گوشت: حدود 8 تا 24 ساعت

مدت زمان لازم برای تهیه چیپس گوشت: حدود 3 تا 5 ساعت

مراحل طرز تهیه چیپس گوشت در فر

طرز تهیه چیپس گوشت هم در فر و هم در دستگاه خشک کن قابل انجامه. شما می تونید این میان وعده خوشمزه رو با گوشت گوساله یا حتی با گوشت مرغ و بوقلمون درست کنید؛ فقط یادتون باشه، چربی گوشت مرغ و بوقلمون کمتره و باید زمان خشک شدن شون رو کوتاه تر در نظر بگیرید.

مرحله اول: چربی گوشت گوساله رو جدا کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه چیپس گوشت، اول باید 1 کیلوگرم گوشت بدون چربی ران، راسته یا پشت ران گوساله رو انتخاب کنید. تمام چربی های سفید و سفتی که روی گوشت وجود دارن رو با چاقوی تیز جدا کنید؛ چون چربی باعث می شه جرکی سریع فاسد بشه.

در صورت تمایل، برای خرید انواع مواد پروتئینی مثل گوشت گوساله می تونید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: گوشت گوساله بدون چربی رو توی فریزر بذارید

بعد گوشت گوساله بدون چربی رو حدود 30 تا 60 دقیقه توی فریزر بذارید تا کمی سفت بشه؛ اینطوری راحت تر می تونین گوشت گوساله رو به صورت ورقه های نازک برش بزنید و گوشت خرد نمی شه.

مرحله سوم: گوشت گوساله رو برش بزنید

حالا گوشت گوساله نیمه منجمد و بدون چربی رو به ورقه های 3 تا 5 میلی متری برش بزنید. جهت برش زدن گوشت خیلی مهمه؛ اگه برش ها رو عمود بر بافت گوشت ایجاد کنید، چیپس گوشت کاملا نرم درمیاد و راحت جویده می شه؛ اما اگه در جهت رگه های گوشت برش بدید، بافت جرکی سفت تر و جویدنی تر می شه.

اگه دوست دارید چیپس گوشت بعد از پخت کاملا ترد و شکننده باشه، می تونید برش ها رو نازک تر (حدود 1 تا 3 میلی متر) در نظر بگیرید.

مرحله چهارم: ماریناد چیپس گوشت رو درست کنید

در این مرحله از طرز تهیه چیپس گوشت خوشمزه، نصف لیوان سس سویا () رو با 2 قاشق غذاخوری سس ورچستر (طرز تهیه سس ورچستر) و 1 تا 2 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای یا عسل توی کاسه مناسبی بریزید. این مواد رو به خوبی هم بزنید تا یکدست بشن.

برای خرید عسل و انواع سس می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: ادویه ها رو اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه چیپس گوشت آمریکایی، باید پودر سیر، پودر پیاز و فلفل سیاه رو هم به مایه ماریناد اضافه کنید. اگه دوست دارید چیپس گوشت گوساله طعم و عطر دودی داشته باشه، می تونید فقط چند قطره طعم دهنده دودی مایع رو توی این کاسه بریزید و با باقی مواد مخلوط کنید.

این مواد رو باید به خوبی هم بزنید تا شکر یا عسل کاملا حل بشه. در صورت تمایل، می تونید باقی ادویه های دلخواه تون مثل چیلی یا پاپریکا رو هم اضافه کنید و طعم جرکی گوساله رو طبق ذائقه تون تنظیم کنید.

برای خرید انواع ادویه ها مثل پودر سیر، پودر پیاز و فلفل سیاه می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: ورقه های گوشت گوساله رو مزه دار کنید

در این مرحله از طرز تهیه چیپس گوشت، دیگه وقتشه ورقه های گوشت رو توی مایه ماریناد قرار بدید و حسابی زیر و رو کنید تا همه قسمت های گوشت به مواد آغشته بشه. روی ظرف رو با درپوش مناسب یا سلفون بپوشونید.

بسته به فرصتی که دارید، ظرف حاوی ورقه های گوشت مرینیت شده رو برای 8 تا 24 ساعت توی یخچال بذارید. اگه عجله دارید، می تونید فقط 4 ساعت صبر کنید؛ ولی این گوشت هرچی بیشتر مزه دار بشه، طعم و بافت بیف جرکی بهتر خواهد شد. هر چند ساعت یه بار برش های گوشت رو هم بزنید تا همه قسمت ها کاملا طعم دار بشه.

مرحله هفتم: ورقه های گوشت رو در فر خشک کنید

بعد از گذشت این مدت، فر رو روی دمای 70 تا 80 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم بشه. توری فلزی فر رو کمی چرب کنید. برش های گوشت گوساله مزه دار شده رو طوری روی توری فلزی بچینید که با همدیگه تماس و هم پوشانی نداشته باشن. مهمه که هوا در اطراف گوشت جریان داشته باشه.

سپس، توری فلزی رو روی سینی فلزی بذارید و در طبقه میانی فر گرم قرار بدید. درب فر رو کمی باز بذارید تا رطوبت خارج بشه. خشک شدن ورقه های گوشت معمولا 3 تا 5 ساعت طول می کشه. در نیمه زمان پخت، ورقه ها رو پشت و رو کنید تا یکنواخت خشک بشن. در واقع، برش های گوشت باید به میزان ای خشک باشن که وقتی خم شون می کنید، ترک های ریز بردارن ولی شکسته و خرد نشن.

مرحله آخر: چیپس گوشت رو خنک و نگهداری کنید

بعد از اینکه ورقه های گوشت به خوبی خشک شدن، توری فلزی رو از فر خارج کنید و حدود 30 تا 60 دقیقه توی دمای اتاق بذارید تا چیپس گوشت کاملا خنک بشه. بعدش جرکی بیف رو توی یه ظرف دربسته قرار بدید.

با این روش، چیپس گوشت به مدت 2 تا 3 هفته توی یخچال و تا 3 ماه در فریزر سالم می مونه. اگه کاملا خشک شده باشه، حتی می تونید تا یک هفته بیرون از یخچال هم نگهش دارید. همواره قبل از خوردن، چیپس گوشت رو آنالیز کنید و مطمئن بشید که بوی عجیبی نداشته باشه یا کپک نزده باشه.

روش تهیه چیپس گوشت در دستگاه خشک کن

طرز تهیه چیپس گوشت در دستگاه خشک کن کاملا شبیه همون چیزیه که در رسپی اصلی براتون گفتیم؛ با این تفاوت که این بار باید دستگاه خشک کن رو روی دمای 65 تا 70 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. باقی مراحل رو درست مطابق دستور بالا دنبال کنید.

نکات مهم در طرز تهیه چیپس گوشت (بیف جرکی)

  • چربی های اضافی گوشت رو کاملا جدا کنید تا چیپس گوشت یا جرکی ماندگاری بیشتری داشته باشه.
  • گوشت رو قبل از برش زدن کمی توی فریزر بذارید تا راحت تر ورقه ای بشه و خرد نشه.
  • ضخامت ورقه ها رو بسته به بافت دلخواه تون معین کنید؛ ورقه های نازک ترد می شن و ورقه های کمی ضخیم تر حالت جویدنی تری پیدا می کنن.
  • مایه ماریناد رو کاملا هم بزنید تا شکر یا عسل به خوبی حل بشه و همه ادویه ها یکنواخت پخش بشن.
  • گوشت مرینیت شده رو حداقل چند ساعت توی یخچال بذارید تا کاملا استراحت کنه و مزه دار بشه.
  • ورقه های گوشت رو روی توری فلزی بچینید و حتما طوری قرار بدید که با هم تماس نداشته باشن تا هوا از همه طرف جریان داشته باشه.
  • درب فر رو کمی باز بذارید تا رطوبت خارج بشه و چیپس گوشت یا جرکی به میزان کافی خشک و ترد بشه.
  • در نیمه زمان خشک شدن، ورقه های گوشت رو پشت و رو کنید تا همه قسمت ها به صورت یکنواخت خشک بشن.
  • بعد از خشک شدن، اجازه بدید گوشت ورقه ای حدود 30 تا 60 دقیقه توی دمای اتاق خنک بشه.
  • همواره قبل از مصرف آنالیز کنید که چیپس گوشت بوی عجیبی نگرفته باشه یا کپک نزده باشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن چیپس گوشت

می تونیم از گوشت مرغ یا بوقلمون هم برای درست کردن چیپس استفاده کنیم؟

حتما، اما گوشت مرغ و بوقلمون چربی کمتری دارن و سریع تر خشک می شن؛ پس لازمه زمان خشک کردن رو کوتاه تر در نظر بگیرید.

اضافه کردن طعم دهنده دودی به چیپس گوشت ضروریه؟

نه، کاملا اختیاریه؛ ولی باعث می شه طعم و عطر دودی داشته باشید.

چقدر طول می کشه ورقه های گوشت خشک بشن؟

بسته به ضخامت ورقه ها و دمای دستگاه، توی فر یا خشک کن معمولا 3 تا 5 ساعت طول می کشه.

چطور تشخیص بدیم چیپس یا جرکی آماده شده؟

ورقه ها باید خم بشن و ترک های ریز داشته باشن، ولی نشکنن.

روش نگهداری از چیپس گوشت چطوریه؟

اگر کاملا خشک شده باشه، توی ظرف دربسته برای 2 تا 3 هفته داخل یخچال، تا 3 ماه توی فریزر و حتی تا یک هفته در دمای اتاق قابل نگهداریه.

می تونیم ادویه های چیپس گوشت رو تغییر بدیم؟

حتما، می تونید ادویه تند، پاپریکا، چیلی یا حتی زعفران و ادویه های ایرانی اضافه کنید تا طعم دلخواه تون رو بسازید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 17 آذر 1404 بروزرسانی: 17 آذر 1404 گردآورنده: nagh.ir شناسه مطلب: 2406

به "طرز تهیه چیپس گوشت (بیف جرکی)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه چیپس گوشت (بیف جرکی)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید