ورشکستگی شرکت های هواپیمایی
به گزارش ناق، شیوع بیماری کووید19 پیامدهای سنگینی را برای جامعه بین الملل به همراه داشت؛ بحران در شرکت های هواپیمایی باعث شد تا کارشناسان نسبت به تداوم ضرر اقتصادی و حتی احتمال ورشکستگی و زمینگیری کامل این شرکت ها همزمان با ادامه شیوع این بیماری همه گیر هشدار دهند.
به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران به نقل از صبح نو، شیوع بیماری کووید19 پیامدهای سنگینی را برای جامعه بین الملل به همراه داشت؛ بحران در شرکت های هواپیمایی و درماندگی غول های هواپیمایی باعث شد تا کارشناسان نسبت به تداوم ضرر مالی و حتی احتمال ورشکستگی و زمینگیری کامل این شرکت ها همزمان با ادامه شیوع این بیماری همه گیر هشدار دهند. شرایط شرکت های هواپیمایی در کشور ما هم تعریف چندانی ندارد و خبرهایی از ورشکستگی شرکت های هواپیمایی به گوش می رسد.
به دلیل شیوع کرونا و کاهش شدید سفرها و لغو بسیاری از پروازها، بعضی شرکت های هوایی کشورمان مخصوصا خطوط هوایی ارزان قیمت، با تهدید جدی روبه رو شده اند. بسیاری از این شرکت ها بخش زیادی از نیروی خود را تعدیل و ناوگان خود را زمینگیر نموده اند. در چند روز گذشته انجمن شرکت های هواپیمایی طی نامه ای به حسن روحانی، رییس جمهور، خواهان توقف محدودیت گذاری فروش بلیت هواپیما و فروش تا سقف 60 درصد ظرفیت به دلیل شیوع کرونا شده بودند.
یونس دقیق کیا، رییس هیات مدیره انجمن شرکت های هواپیمایی با ابراز نگرانی از شرایط مالی ایرلاین های داخلی در این خصوص گفت: اگر در محدودیت های ایجادشده برای شرکت های هواپیمایی و قوانین مُخل کسب وکار صنعت حمل ونقل هوایی تجدیدنظر فوری صورت نگیرد، شاهد ورشکستگی و تعطیلی بعضی از شرکت های هواپیمایی خواهیم بود. وی اضافه کرد: شرکت های هواپیمایی از ابتدای پاندمی کرونا، باوجود فشار مالی بسیار سنگین و کاهش مسافران پروازهای داخلی و خارجی، از تعدیل نیروهای خود اجتناب و کوشش نموده اند همراه سایر دستگاه های خدمت رسان به مسوولیت اجتماعی خود عمل نمایند.
دقیق کیا ادامه داد: این در حالی است که حمل ونقل هوایی بیشترین آسیب را در این میان دیده است؛ بنابراین شایسته نیست تا برخلاف قوانین بین الملل و اعمال محدودیت های غیر ضروری، متحمل ضرر بیشتری شوند. وی با بیان اینکه شرکت های هواپیمایی همیشه ایمنی پرواز را از هر جنبه سرلوحه کار خود قرار می دهند، گفت: رعایت محدودیت 60 درصد ظرفیت در پروازهای داخلی که از سوی ستاد کرونا به شرکت های هواپیمایی تحمیل شده، شرایط را برای ایرلاین ها سخت تر از قبل نموده است؛ به همین دلیل طی نامه ای به رییس جمهور خواهان لغو این محدودیت شده ایم. مدیرعامل شرکت هواپیمایی تأکید کرد: سیستم تهویه هوا در هواپیما تأمین نماینده ایمنی است و استفاده از ماسک در طول پرواز تنها توصیه برای ایمنی بیشتر مسافران پروازهاست.
2 هزار میلیارد تومان زیان نموده ایم
مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی نیز اظهار کرد: ایرلاین های ایرانی در 6 ماه گذشته 43 درصد از مسافران پروازهای داخلی
و 96 درصد از مسافران پروازهای بین المللی خود را از دست داده اند. وی با اشاره به شروع طرح محدودیت پذیرش حدبیشتر 60 درصدی در پروازهای داخلی از ابتدای آبان، گفت: شرکت های هواپیمایی در آبان سال جاری و با اعمال محدودیت 6 درصد نسبت به آبان سال 98 بیش از 49 درصد کاهش مسافر داشته اند. دبیر انجمن ایرلاین ها اضافه کرد: این کاهش مسافران پروازها در حالی ادامه دارد که تمام هزینه های ثابت شرکت ها وجود دارد و بر اساس دستورالعمل های جهانی صادره از ایکائو و یاتا، هیچ یک از ایرلاین ها مجبور به کاهش ظرفیت خود نیستند. به گفته سامانی، ایرلاین های داخلی متحمل زیان بیش از 2 میلیارد تومان طی 6 ماهه ابتدایی سال جاری شده اند.
افزایش تردد پروازهای تهران -استانبول
رییس سازمان هواپیمایی کشوری از افزایش تردد پروازهای تهران-استانبول از سوی ایرلاین های ایرانی اطلاع داد و گفت: این سازمان محدودیتی درجهت صدور مجوز برای ایرلاین های ایرانی به منظور پرواز به ترکیه ندارد.
به نقل از وزارت راه و شهر سازی، کاپیتان تورج دهقانی زنگنه با اشاره به افزایش تردد پروازی بین ایران و ترکیه، اظهار کرد: تمامی مسافرانی که از ترکیه به ایران یا از ایران به ترکیه تردد دارند باید آزمایش PCR مبنی بر تست منفی و نداشتن کرونا را به همراه داشته باشند. وی گفت: اکنون ایرلاین های ایرانی پروازهای ایران -ترکیه را انجام می دهند؛ اما پیش از این شرکت های خارجی اقدام به جابه جایی مسافر می کردند که به دلیل نرخ بالای بلیت که گاهی به صد میلیون تومان می رسید، مردم همیشه به آن معترض بودند. دهقانی زنگنه بیان کرد: در حال حاضر نرخ بلیت ایرلاین های ایرانی در راستا تهران -استانبول متعادل است و سازمان هواپیمایی بر آن نظارت دارد.
رییس سازمان هواپیمایی کشوری اظهار کرد: از آن رو که مسافران در راستا پرواز تهران -ترکیه باید حتما تست PCR مبنی بر نداشتن کرونا به همراه داشته باشند، به همین جهت از صددرصد ظرفیت هواپیما برای جابه جایی مسافر استفاده می گردد.
وی توضیح داد: محدودیت استفاده از 60 درصد ظرفیت هواپیما فقط برای پروازهای داخلی است. معاون وزیر راه با بیان اینکه هم اکنون بیشتر ایرلاین های کشور پروازهای خارجی خود به استانبول را شروع نموده اند، اضافه کرد: هر شرکت هواپیمایی که بخواهد به استانبول پرواز داشته باشد، محدودیتی ندارد و ما در سازمان هواپیمایی کشوری مجوز لازم را صادر می کنیم.
اخبار گروه سایر رسانه ها صرفا بازنشر اخبار سایت ها و خبرگزاری هاست و خبرنگاران هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.
بازگشت به صفحه رسانه ها
منبع: خبرگزاری تسنیم