در پاییز چه مواد غذایی بخوریم تا سلامت بمانیم؟
به گزارش ناق، با آغاز فصل پاییز و سرد شدن هوا احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی افزایش می یابد و بر این اساس باید با راه چاره های سیستم ایمنی بدن را در برابر این بیماری ها تقویت کنید.
به گزارش ایسنا، با آغاز فصل پاییز و سرد شدن هوا احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی افزایش می یابد.
بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بنابراین ضروری است که به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری های فصلی سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم که راه حل های زیر به شما برای تقویت سیستم ایمنی یاری می نماید:
- خواب کافی داشته باشید. میزان احتیاج به خواب برای حفظ سلامت بدن هشت ساعت در طول شبانه روز است که کمتر و بیشتر از این میزان می تواند سیستم ایمنی شما را تضعیف کند.
- فعالیت بدنی کافی داشته باشید. انجام فعالیت ورزشی میانه باعث کاهش فاکتور های التهابی و بهبود پاسخ های دستگاه ایمنی به ویروس ها و عوامل بیماری زای احتمالی وارد شده به بدن می گردد. توصیه می گردد حتما 30 دقیقه در روز پیاده روی میانه داشته باشید.
- منابع غذایی ویتامین c مصرف کنید. ویتامین c یکی از ویتامین های تقویت نماینده سیستم ایمنی است. بیشتر میوه ها و سبزی ها منابع خوب ویتامین c هستند، اما منابع غنی این ویتامین میوه های فصل از جمله نارنگی، پرتقال، لیمو شیرین، انواع فلفل سبز و دلمه ای، کیوی، گوجه فرنگی و پیاز، لیمو ترش، نارنج، شلغم، کرفس، انار و خرمالو است.
- منابع پروبیوتیکی مصرف کنید. پروبیوتیک هـا اجـزای میکروبـی زنـده در مـواد غـذایی هستند که برای سلامت ما بسیار مفیـد هستند. ایـن باکتری ها خاصیت ضد التهابی و تقویت سیستم ایمنـی بـدن دارند. این میکروارگانیسم های مفید را می توانید در قالب مواد غذایی حاوی آن ها مثل ماست یا دوغ یـا بـه شـکل مکمل مصرف کنید.
- میوه و سبزی های حاوی ویتامین A مصرف کنید. ویتامین A به عنوان یک آنتی اکسیدان نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی و عملکرد بهتر ریه ها به منظور پیشگیری و کاهش علائم بیماری در زمان ابتلا به بیماری های شایع فصول سرد سال دارد. هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، اسفناج، انبه، جعفری، کلم بروکلی، طالبی، فلفل دلمه های نارنجی و قرمز رنگ، خرمالو و لبنیات از جمله منابع غنی پیش ساز ویتامین A هستند. بعلاوه این ویتامین در منابع غذایی حیوانی نیز وجود دارد.
- به شرایط ویتامین D بدن خود دقت کنید. ویتامین D یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در تقویت سیستم ایمنی است که توصیه می گردد همه افراد بالای 18 سال ماهانه یک پرل 50 هزار واحدی ویتامین D مصرف نمایند. باید به یاد داشته باشید که از شرایط ویتامین D بدن خود با یک آزمایش ساده خون مطلع شوید و در صورت کمبود حتما با مشورت با کارشناسان یا متخصصین تغذیه از مکمل ویتامین D بهره ببرید. از قلم نیاندازید که مصرف ویتامین D بیشتر از احتیاج بدن می تواند عوارض مسمومیت زا به همراه داشته باشد.
- منابع غذایی امگا 3 مصرف کنید. امگا 3 یک ضد التهاب است که از تضعیف سیستم ایمنی بدن جلوگیری می نماید. برای دریافت این ماده مغذی می توانید از خرفه، گردو و تخم مرغ های غنی شده با امگا 3 مصرف کنید. بعلاوه گنجاندن ماهی و منابع غذایی دریایی نیز می تواند به تامین این ویتامین برای شما یاری نمایند. بعضی از انواع روغن های مایع، به شرطی که حرارت زیاد داده نشوند، می توانند در تامین امگا-3 به شما یاری نمایند. از جمله این روغن ها می توان به روغن کانولا یا کلزا، روغن پنبه دانه و روغن سویا اشاره نمود.
- ادویه ها را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. بعضی از ادویه ها به علت داشتن ترکیبات تقویت نماینده سیستم ایمنی به شما در پیشگیری از ابتلا به بیماری های فصلی یاری زیادی می نمایند. زنجبیل، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز و دارچین از جمله این ادویه ها هستند.
- از منابع پروتئینی در برنامه غذایی روزانه خود بهره ببرید. پروتئین یکی از درشت مغذی های مهم در رژیم غذایی روزانه است که باید 10 تا 15 درصد انرژی روزانه افراد را تشکیل دهد و نقش بسزایی در تقویت سیستم ایمنی دارد. تخم مرغ، انواع گوشت، حبوبات و لبنیات از جمله پنیر از منابع خوب پروتئین هستند و سعی کنید در وعده های غذایی روزانه حتما از این منابع غذایی بهره ببرید.
- به میزان کافی آب بنوشید. کم آبی نیز می تواند در بدن ایجاد التهاب کند و زمینه را برای تضعیف سیستم ایمنی و ابتلا به بیمار ی های عفونی آماده می نماید؛ بنابراین ضروری است که در طول شبانه روز شش تا هشت لیوان آب بنوشید.
منبع: فرارو