پنج داروی جدید برای کرونا در بریتانیا

به گزارش ناق، نزدیک به 30 بیمارستان در سراسر بریتانیا برای شرکت در این تحقیقات اعلام آمادگی نموده اند. این تحقیقات بخشی از پروژه آکورد (سر نام تسریع تحقیق و توسعه کووید19) است که هدف آن درمان صد ها بیمار مبتلا به کرونا از راه های گوناگون است.

پنج داروی جدید برای کرونا در بریتانیا

از پلاسمای خون بیماران بهبودیافته از کرونا به عنوان یکی از راه های آزمایشی درمان بیماری استفاده می گردد

تجویز آزمایشی پنج داروی جدید کووید-19 به زودی در بریتانیا شروع می گردد. دانشمندان بریتانیایی امیدوارند این دارو ها راهی برای درمان بیماری کرونا باشند.

نزدیک به 30 بیمارستان در سراسر بریتانیا برای شرکت در این تحقیقات اعلام آمادگی نموده اند. این تحقیقات بخشی از پروژه آکورد (سر نام تسریع تحقیق و توسعه کووید19) است که هدف آن درمان صد ها بیمار مبتلا به کرونا از راه های گوناگون است.

این پنج دارو هر کدام اثر خاص خود را دارند که از خواص ضد التهاب گرفته تا رقیق کردن خون متفاوت هستند. هدف این است که با آنالیز علائم مختلف کووید19 احتیاج به واحد مراقبت های ویژه مرتفع گردد.

تام ویلکنسون، استاد داروشانسی در دانشگاه ساتهمپتون، و سرگروه علمی تیم آکورد، می گوید آن چه که ما انجام می دهیم این است که عمدا از چند جهت و با چند مکانیزم مختلف راه های درمان را پیگیری می کنیم. در واقع همه تخم مرغ ها را در یک سبد نگذاشتیم. اگر یکی از دارو ها اثر نکند، هنوز ممکن است داروی دیگر اثر کند.

وی ادامه می دهد به همین دلیل ما سعی کردیم همه چیز را تحت پوشش بگیریم، از اقدامات ضد ویروسی گرفته تا ضد التهابی تا رگ های خونی در ریه تا اعضای دیگر. فلسفه این پروژه همین بوده است.

ویلکنسون معتقد است با فرایند رو به کاهش موارد کووید-19 در بریتانیا، محققان ما فرصت زیادی برای ثبت نام و آزمایش بیماران ندارند. تا امروز فقط چند بیمار ثبت نام شده اند. طبق برنامه، برآورد می گردد در ماه های پیش رو، هر دارو دست کم روی 60 بیمار آزمایش گردد.

به گفته ویلکنسون ما فرصت زیادی نداریم و تا آنجا که بتوانیم دارو ها را روی بیماران بیشتری امتحان می کنیم تا اگر ناگهان با افزایش موارد ابتلا روبرو شدیم، آمادگی داشته باشیم. همه هدف ما همین است.

به گفته ویلکنسون سن و سال در این آزمایشات مطرح نیست، اما اگر با بیماری های دیگری درگیر باشند، نظیر بیماران کلیوی یا کبدی، ثبت نام نمی شوند.

دارو های مورد آزمایش عبارتند از: هپارین (یک عامل رقیق نماینده خون که در بیمارستان های بریتانیا رایج است)، زیلوکوپلان (بازدارنده ای برای جلوگیری از فعال شدن بیش از حد سیستم ایمنی بدن)، کالکوئنس (دارویی برای کنترل التهاب ریه)، بمسنتینیب (قرص ضد ویروس)، و مدی 3506 (آمپول ضد التهاب).

تمام دارو های فوق به غیر از هپارین، که فراوان است و ارزان فراوری می گردد، جزو دارو های ثبت شده شرکت های عظیم داروسازی نظیر آسترازنکا و یو سی بی هستند، ولی به طور رایگان برای آزمایش در اختیار آکورد قرار داده شده اند.

برای انتخاب این پنج دارو، 200 دارو مورد آنالیز نهاده شد که همگی پتانسیل درمان کرونا را دارند؛ بنابراین اگر در آزمایشات ثابت گردد که این پنج دارو کمکی به درمان کووید19 نمی نمایند، سری دیگر دارو ها مورد آزمایش قرار خواهد گرفت.

به گفته ویلکنسون ما از چند جهت داریم وارد می شویم. تعداد دارو هایی که به صورت بالقوه می توانند شفابخش باشند خیلی زیاد است. مردم وقتی می بینند این بیماری چقدر پیچیدگی دارد، خودشان دارو هایی را پیشنهاد می نمایند و پزشکان هم به شناسایی فرایند درمان می پردازند.

این پروژه، که از حمایت اقتصادی مؤسسه ملی تحقیقات پزشکی و همچنین مرکز تحقیقات و نوآوری بریتانیا برخوردار است، در بیمارستان های سراسر کشور در حال اجرا است.

ویلکنسون شرح می دهد ما یک سری بیمارستان دانشگاهی داریم که خودشان همیشه تحقیقاتی را در دست دارند؛ و یک سری بیمارستان عمومی هم هستند که مایلند در این تحقیقات فعال باشند.

بیمارستان های سنت توماس و گای در لندن، بیمارستان سلطنتی منچستر، بیمارستان سلطنتی لاسستر، بیمارستان گونت در نیوپورت، بیمارستان سلطنتی سری کانتی، و بیمارستان دانشگاه باسیلدون از جمله این مراکز درمانی هستند که برای انجام آزمایش ها اعلام آمادگی کردند.

به گفته ویلکنسون وسعت جغرافیایی این مراکز به محققان امکان می دهد که بیماری را در نقاط مختلف کشور مورد مطالعه قرار دهند. مثلا بیمارستان های واقع در شهر های ساحلی بریتانیا، که تا به حال نسبتا خلوت بودند، حالا با برداشتن محدودیت ها و مسافرت مردم، ممکن است شاهد افزایش بیماران و مراجعه نمایندگان باشند - که در هفته های اخیر عملا این رخ داد.

وی می گوید مشکل اینجاست که ما هنوز نمی دانیم چه چیزی درست است. برای همین مجبوریم خیلی چیز ها را امتحان کنیم و اگر فرصت داشته باشیم باز هم بیشتر امتحان می کنیم.

در صورت موفقیت این پروژه، نتایج آن در برنامه تحقیقات ملی دانشگاه آکسفورد منتشر خواهد شد.

منبع: ایندیپندنت

منبع: فرادید
انتشار: 14 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: nagh.ir شناسه مطلب: 998

به "پنج داروی جدید برای کرونا در بریتانیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پنج داروی جدید برای کرونا در بریتانیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید